(könyvajánló) ARMIN ONLY - THE BOOK PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2011. január 03, hétfő - 19:03
ARMIN VAN BUUREN... Manapság e név már egyre kevesebb embernek ismeretlen, Tiestó után Hollandia ismét kitermelt egy zenei szupersztárt! Van ebben jó és rossz is bőven, bevallom én sose szerettem ha valamelyik kedvencem divattá kezd válni, az elkommerszedés eddig még senkivel sem tett jót... ;) Anno, azt hiszem a 2002-es Sensation White-os mixével találkoztam először, viszont az igazi áttörést az ugyanebben az évben lenyomott Gatecrasher-es szettje hozta el nálam, ami azóta is az egyik „alapművem” tőle, bármikor szívesen veszem elő és hallgatom újra, akár századszorra is. Armin ezután hamar kedvenccé lépett elő, immár célirányosan kezdtem keresni szettjeit és rádiósműsorait, annak ellenére, hogy a szélessáv még elég gyerekcipőben járt itthon, bizony kicsit macerásabb volt akkor hozzájuk jutni. :) Az Isteni státuszból a Főisteni magasságokba való kerülésének időpontja a 2005-ös amszterdami Sensation White-hoz kapcsolható, mely a 2010-es Armin Only-is „Burned with Desire”-ig életem legnagyobb zenei élménye volt: Jan Vayne-es élőzongorás kíséret a „Serenity”-re!! Wháááá, libabőr, sírás, extázis bármikor ha újranézem!! :)))

De ne feledkezzünk meg az „A State Of Trance”-ről sem, ami kétségkívül nagy mértékben hozzájárult népszerűségéhez, és nem mellékesen az egyik legmeghatározóbb rádióshow a mai napig a trance szcénában. Az elsők között kezdte el a rendszeres műsorral jelentkezést még 10 évvel ezelőtt, manapság pedig már szinte nincs is DJ, aki ne jönne elő hasonlóval. A legszebb muzikális emlékeket ettől az állandóan vigyorgó hollandtól kaptam ez vitathatatlan, és emberileg is teljesen okés a csávó, kevés hasonlóan szerény, földönmaradt sztár van a dj-k között, mely különösen nagy erény manapság mikor szinte valóban Istenként kezelik néhányukat.

A kedvencéről az ember szeretne minél többet megtudni, ezzel én is így vagyok, ezért most Utrecht-ben végre beszereztem kis olvasmány gyanánt a holland Coen Bom tollából készült Armin Only könyvet. A könyv a 2007-es és a 2008-as DJ Mag TOP100-as díjátadás között történt fellépésekre fókuszál főleg, miközben rengeteg háttérinformációt csöpögtet a különböző országok buli és szervezési kultúráiból, de természetesen szóhoz jutnak a világsikerben közreműködő fontosabb szereplők, valamint kiderül az is, hogy milyen nehézségeken keresztül vezetett az út a világ legjobb dj-jévé válásához. Interjúk és visszaemlékezések a barátok, munkatársak, hozzátartozók vallomásai alapján, jó pár exkluzív fotóval tarkítva mind-mind megtalálható az angol ill. holland nyelven megjelent 223+30 oldalas kiadványban. Az biztos, hogy aki eddig is kedvelte Armin-t az ezután még szimpatikusabbnak fogja találni, nekem különösen az a rész tetszett mikor saját maga írja le véleményét a világelsőségről és az ezzel a címmel járó óriási nyomásról, felelőségről. Hosszabban nem is akarnék bővebben írni róla, tessék csak inkább elolvasni, viszont ha nincs esetleg rá lehetőség, idő vagy kedv, a kép alatt megtudható pár kiollózott érdekesség ill. kevésbé ismert infó kedvencünkről. ;) ARMIN ONLY!

Armin Only - The Book
ARMIN ONLY - THE BOOK by COEN BOM

Tudtad –e, hogy:

- a 2003-ban alapított ARMADA Music a nevét a három alapító kezdőbetűiből kapta? (ARmin van Buuren, MAykel Pirol, DAve Lewis)
- az előbb említett Armada társtulajdonos, Dave Lewis régen egyszerre volt menedzsere Tiestónak, Ferry Corsten-nek és Armin-nak?
- Armin első megjelent szerzeménye a „This is Mellow 3” válogatás lemezre került fel „Deep inside the Mother” néven 1993-ban, az első kislemeze pedig a „Push” volt 1996-ban?
- a 2001 június 1-jén indult rádióshow az első 3 részben még „Into Trance” néven futott és csak utána változott át „A State Of Trance”-re?
- az első külföldi fellépése 1999 decemberében volt Oslóban?
- legnagyobb példaképe Ben Liebrand volt, aki nem mellesleg később óriási szerepet játszott pályafutásának beindulásában is?
- jogi diplomát szerzett 2002-ben?
- egyik felfedezettje, Blake Jarrell 2005-ben a Katrina hurrikán pusztításában elvesztette mindenét és csak utána kezdett el zenélni?
- Hágában már 2002-ben is volt egy Armin <O>nly, ami az ottani „O” klub nevére is utalt, és hogy azóta is az a 12 és fél órás szett a leghosszabb előadás tőle?
- a 2008-as Utrecht-i Armin Only-n több, mint 800-an dolgoztak? (140 secus, 16 elsősegélynyújtó, a többi a kiszolgáló személyzet)
- fellépeseikor mindig 3 kezdő trackkel készül és azt választja, ami a legjobban passzol az előző DJ szettjéhez??
- 2008-ban alig pár tucat(!!) szavazat döntött a DJ Mag Top100 első helyéről Armin és Tiestó között előbbi javára, és hogy abban az évben összesen kb. 350,000 leadott voks érkezett?
- 2008-ban 2500 darab Armin Only-s DVD előrendelés érkezett Németországból?
- feleségével, Erikával 1999-ben ismerkedtek összes Krétán egy kempingben, aki ráadásul akkor még gabber fan volt?

És bónusznak két érdekesség a külföldi partyvilágból is. Tudtad-e, hogy:

- az argentinok a buli közben leülnek(!) a kiállások alatt a tánctérre, hogy a kiállás végén egyszerre, egy emberként ugráljanak fel?
- Dubaiban csak hotelekben lehet alkoholt kapni, ezért a partykat is ott rendezik? Viszont mindenhol maximum hajnal 3ig tarthat, ezt túllépve 3000 dollár bírság jár percenként, ha pedig valakit 3szor is megbüntetnek többet nem szervezhet bulit. Ja, és táncoslányok sem riszálhatják magukat a stage-en...

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 35
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818241
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 20, szombat, Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Administrator