(sorozatajánló) MISFITS PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2010. november 06, szombat - 10:57
A Heroes anno a legjobb példája volt annak, hogy egy zseniális alapötletű sorozatot miként lehet teljesen tönkreverni mindenféle idióta, következetlen írói húzásokkal. Óriási kedvencként indult, aztán végül azon kevesek közé került, melyeket sosem fejeztem be, az ucsó évadokra például már egyáltalán nem voltam kíváncsi Hayden Panettiere tündérisége ellenére sem. ;)) Az angolok tavaly elkészítették a saját verziójukat a témában Misfits néven, ami a szuperhősös filmek kedvelői számára ismét finom csemegének ígérkezett, nálam valahogy mégis csak mostanában sikerült időt és (a Peter Petrelli-ékben való kiábrándulás miatt) kedvet szakítani a ledarálására. Az alapsztori ismerős máshonnan is, átlagos fiatalok hirtelen szuperképességek birtokába kerülnek és ezen speciális erőkkel próbálnak először megismerkedni ill. később érvényesülni. A Smallville-ban meteor, a Heroes-ban génmutáció okozott galibát, itt a Misfits-ben egy semmiből jött különös vihar oszt ki a város több lakójának extra kvalitásokat.

Misfits

Mi 5 kissé félresiklott életű, csínytevéseik miatt közmunkára ítélt fiatal átváltozását, kalandját ismerhetjük meg az angol sorozatokra jellemző 6 részes adag formájában. A műfaját tekintve inkább dráma, mint sci-fi, rengeteg humorral fűszerezve, de az erotika szintén jócskán előtérbe kerül, és bizony kapunk néha egy-két horror beütést is. Az 5 karaktert kiválóan válogatták össze és igazán jól ki is dolgozták egyéniségüket, van itt szexis cicababa, feka atléta, félénk pszicho, nagyszájú csajszi valamint vicces tahó. Ez utóbbi tutti megosztja majd a nézőket, az első részeknél még engem is hihetetlenül idegesített a karakterének sutyerákossága, de aztán annyira tökélyre vitte a bunkó dumáit és beszólásait, hogy nagy kedvenc lett belőle, kétségkívül az utóbbi évek egyik leggyökerebb figurája a csákó. :)) Képességek tekintetében valaki láthatatlanná tud válni, valaki olvas a gondolatokba, valaki vissza tud menni az időben, azonban mégsincsenek olyan kapitális hibák és következetlenségek elkövetve ábrázolásukban, mint a Heroes-nál. A látványon ugyan néha érződik a low-budget, de nem hiányoznak nagy trükkök, végig le tudja kötni az embert a történet és a szereplők csetló-botló próbálkozásai, szóval minden a helyén van na.

Kiemelendő, hogy a ”nagyon melegsüti” szexiségű, bozonthajú csajszi egész biztos okoz majd pár füllesztő percet férfi körökben, valamint a 16-os (sokszor inkább 18-as) karikás besorolás is bőven járna itthon a szériának egy-két jelenetnél, igaz nem a vérengzések, hanem a rendkívül nyílt, pimasz és néha valóban arcpirító szexuális tartalmak miatt. Erőset alakít a láthatatlan srác is, hihetetlenül jól hozza a csendes, félénk, ám észrevehetően kissé megkattant típust, akiből bármikor előjöhet a sorozatgyilkos állat, ilyen hideg tekintetet eddig csak Wayne Rooney-nál láttam. ;) A többi színész szintén teljesen okés, mind a fiúk mind a lányok nagyon érzik a karakterüket és egyáltalán nincsenek feszéjezve ha kicsit cikisebb dolgot kell eljátszaniuk. Viszont a dél-kelet londoni beszédstílusuk az tényleg megérne egy misét, azt hittem a True Blood-os cajun-i dialektust nem tudja übereleni semmi, hát itt az angolok rendesen rámcáfolnak, ilyen elbaszott kiejtésük még az amcsiknak sincs. :)

A Mistifs egy remekül összerakott projekt lett, az angolok a Coupling (Páran Párban), az Office, az IT Crowd (Kockafejek), a Skins valamint a Paradox után ismét zseniálisat alkottak és megmutatták tengerentúli kollégáiknak, hogyan is kell igazi, tökös "szuperhősös" sorozatot csinálni sokkal kevesebb pénzből. Az egyetlen fájdalmam, hogy csupán 6 részes egy évad, azonban most novembertől itt a folytatás, úgyhogy hálistennek legalább féltucat 45 perccel biztos gazdagodhatunk ismét belőlük. A Youtube-on egyébként megnézhető a teljes első évad, kezdd ezen a linken:
http://www.youtube.com/watch?v=SF765OUWNeo

A többi sorozattal sem álltunk le természetesen,a Stargate Universe még mindig az év legjobb sci-fi-jeként tündököl, az Office az egyetlen állandó sitcom maradt, a Vampire Diaries már-már True Blood-os magasságokban, az Event eddig még alapfokozaton, a Walking Dead odabaszósan start fázisban, a Smallville pedig záróévadhoz méltó színvonalon ketyeg. A Caprica, a Dexter, A How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal), a Friday Night Lights (Tiszta szívvel foci) most egyenlőre várólistán, egybe ledarálva úgyis sokkal ütősebb lesz nézni őket. ;) Szóval a szlogen örök: sorozatra fel, „KILL THEM ALL”!!! ;))

Kapcsolódó linkek:
- (sorozatajánló) SPARTACUS: BLOOD AND SAND
- (sorozatajánló) BSG FINÁLÉ + DOLLHOUSE
- (sorozatajánló) ALLY MCBEAL ÉS THE OFFICE
- (sorozatajánló) DEXTER
- (sorozatajánló) FRIDAY NIGHT LIGHTS
- (sorozatajánló) LAS VEGAS ÉS CALIFORNICATION
- (sorozatajánló) VERONICA MARS
- (sorozatajánló) IT CROWD - KOCKAFEJEK
- (sorozatajánló) HEROES

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Letöltések
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 58
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 530939
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
Legújabb letölthetőségek
DJ Shah @ Dopler, Pozsony 2009.05.09
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Paul van Dyk @ Prága 2008.09.20
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Ozora Fest 2008 @ Ozora (08.06-08.10)
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Administrator