(beszámoló) PAUL VAN DYK @ SYMA CSARNOK (2009.10.24) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. október 26, hétfő - 19:24
A prágai Arminra való kijutás végül az utolsó pillanatban meghiúsult, ami nagy csalódás, mert ezzel Machac után egy újabb kihagyhatatlannak tünő bulit sikerült elmulasztani. Az év amúgy is szűkölködőbb a válság miatt party szempontjából, de esküszöm erről a kettőről való lemaradást jobban bánom, mint a hiányzást az idei Trance Energy-ről vagy a Nature One-ról.

Szóval végül Paul van Dyk @ Budapest lett a szombatból, ami azonban főleg a nagyobb társaság miatt ígérkezett parádésnak, ebben nem is kellett csalódni, rengeteg ismerős és persze a megszokott hangulatunk jellemezte az egész estét természetesen. ;)) A kisebb alapozás után 11 körül a vendéglistás jegyünknek hála pillanatok alatt bent is voltunk a Syma Csarnokban, nagy örömünkre a ruhatárnál szintén nem kellett várnunk, egyedül a WC-ben a sor volt gázosabb néha. Amúgy meghajlásom a szervezők felé, végre egy kimondottan jól lebonyolított megaparty itthon, még a pultosok sem akartak lehúzni, ritka az ilyen sajnos.

PvD @ Syma Budapest 2009
(photo by Programmagazin.hu)

Kühl kezdett, aki a legutóbbi pocsék Paul van Dyk-os warmupja után rendesen felidegesített, most hamar letudtuk, mert inkább „bazsalygással” és a többiek összeszedésével töltöttük az 1 óráját. :) Később találkoztunk vele a tömegben, kicsit elveszve botorkált, de egy fotó erejéig azért elkaptuk. :) Az őt követő Poleposition-ék előtt le a kalappal, egyértelműen ők a kedvenc hazai trance dj páros Myon&Shane54-ék után nálam, most is sok igényes finomságot játszottak, igazán lehetett volna belőlük nagyobb szelet is az este. A hangerő nagyon gyenge skálán mozgott, nem is nagyon értettük, hogy egy ekkora arénát miért nem lehet rendesen dübörögtetni, de aztán PvD hajnal 1 órás kezdésekor varázsütésre úgy felnyomták, hogy sikeresen átestünk a ló másik oldalára, fülsiketítően hangossá vált az egész. :)

Paul van Dyk-ról sok újat nem tudok mondani, zeneileg nem ez a stílus áll hozzám a legközelebb, de a rengeteg hasonló szettje ellenére mindig tud valami újat csempészni beléjük, no és az Ableton-nak hála úgy tudja összerakosgatni a számokat, akár többet is egyszerre, mintha egy zeneszerzőként előben komponálná, ehhez nagyon ért a csóka. Főként az előző napi Amsterdam Dance Event-es fellépésének trackeit adta le, volt sok „ID”, „Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger”, „Nic Chagall - What You Need„, „Veracocha - Carte Blance”, és persze rengeteg saját örökzöld: „Nothing But You”, „New York City”, „Castaway”, „We Are Alive”, „Time Of Our Lives”, hogy aztán zárásként következzen egy szenzációs „Hoooooome” (lásd lenti Youtube videón). Veretős, zakatolós PvD-t kaptunk, ezt vártuk tőle és ezt is hozta, viszont sajnos az óra átállítási +1 órát nem „nyelte be” mint mondjuk Armin Prágában. Bevallom sokat nem láttam most a németből, mert végre nem az első sorokban nyomorogtunk, hanem inkább a pult mellett vertünk tanyát, hogy közel legyen az utánpótlás, azonban egyáltalán nem bántam, így volt a tuti. :)

A közönség egyébként abszolút pozitív csalódás, már az is hogy ennyien voltak (telt ház, kb 4-5000 ember), de tombolni sem felejtettek el, és bár állítom, hogy a nép fele 3 PvD számot sem tud felsorolni, azért tették a dolgukat és örültek mindennek. :) Az előzetes lineuptól eltérően szerencsére nem HotX, hanem Sterbinszkovszky következett. Az előbbi zenei stílusa nem is nagyon illet volna az estébe, lehet ezt Ő is belátta, mindenesetre így több szerethető számot kaptunk. A BME-s bulin szerintem sokkal jobbat játszott, de volt "Saltwater", "Gates of Mind" és "Lizard" itt is természetesen. ;)) Utána főleg kalapálás és barkálocsolás, de teljesen bejött, legnagyobb meglepetésemre abszolút semmi holtpont nem is ért a buli végéig, simán elpörögtem volna még tovább. Hogy mikor volt a zárás azt passzolom, mert az óraátállítás miatt fogalmam sem volt, hogy a telóm vissza állt e automatikusan vagy sem. :))))

Összeségében átlag feletti hazai partyra sikerült, Bónuszhoz képest majd minden szinten jobb is volt az este, az ottani Ferry Corsten 2,5 órás szett verte csupán az itteni bulit, mondjuk zeneileg csúnyán. ;)) Bár továbbra is fáj a szívem a prágai Armin kihagyásáért, de a társaság és a kultúrált szervezés legalább kárpótolt valamelyest. Kemény este volt... :)

Fotók a BULIKÉPEK--nél!!! ;))

További fotógallériák:
- Soundhead.hu
- Programmagazin.hu
- Partyarcok.hu

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Letöltések
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 58
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 530939
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
Legújabb letölthetőségek
DJ Shah @ Dopler, Pozsony 2009.05.09
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Paul van Dyk @ Prága 2008.09.20
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Ozora Fest 2008 @ Ozora (08.06-08.10)
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Administrator