(beszámoló) MADONNA @ BUDAPEST (2009.08.22) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. augusztus 28, péntek - 19:19
Madonna - Sticky & Sweet Tour 2009!! Ha már nagy szomorúságomra a nyár feltehetőleg legjobb külföldi buliját kihagytam (Mácháč (CZ) - cseh csajok, szabadtér, beach, Ferry Corsten, Oakenfold, DJ Shah, Ali&Fila, Kyau&Albert), akkor viszont az itthon ugyanekkor fellépő, jelenlegi legnagyobb popikon első és valószínűleg jó ideig utolsó performanszáról halálos vétek lett volna lemaradni!! Hálaistennek a sok jegyüzér megszívta, mert közel se voltak annyira kelendőek a ticketek, mint azt hitték, így a túlkínálat miatt a koncert előtt jóval ár alatt lehett belépőhöz jutni. :) Én a 23.500Ft-os Silver jegyet 17.000HUF-ért vettem, de a buli napján akár Gold-ot is vehettem volna ennyiért.

A 17:30-as kapunyitásra kint voltunk, bár nem akartam ilyen korán kiérni, de utólag jó döntésnek bizonyult, mert baromi hosszú sorok kígyóztak már ekkor. Voltak olyanok, akik napokig álltak itt sátorokkal, hogy elsőkként jussanak be, nekem bőven elég lett volna, hogy csak egy sima, átlagos placcot kapjak majd a lovipályán. :) 1 órás tumultus és a Magyarországon megszokott fura alakú sorokban (értsd: kaotikus állapotok) való végigvergődés után még vagy 2 belépőkapun keresztül és persze mindenfajta normális információs kiírás nélkül vezetett az út az első legfontosabb állomásunkig, a büféig. ;)) Az árak "barátiak", 900Ft-os 4cl-es rövid és ugyanennyiért Nestea, de mégse tudták elrontani a hangulatom, mert az este legszebb élményét adta, mikoris az Ozorás karszalagom egymásra talált a pultos csajéval. :)))) Kicsi a világ, mehettem volna akár 25 másik eladóhoz, de Dádpuszta "szelleme" ide vezetett ehhez a tündérkéhez. ;) Nagy mosolygások és természetesen a "jövőre találkozunk!" búcsúzás után irány a Silver, jól indult tehát a buli, a kedvem az egekben, a pia meg a kezemben. :)

Madonna @ Budapest
(photo by Mymusic.hu)

Fél 7, már alakuló tömeg a dühöngőben, azonban sikerült viszonylag normális helyet találni, igaz nem is nagyon akartam tülekedni és más nyakára ráállni. Na innentől 3 óra álldogálás, egy iszonyatosan gyenge, szar, slágeres Oakenfold 1 órával, kis szünettel, majd egy szintén slágeres néger dj-vel mindenféle esély nélkül, hogy leüljünk, kimenjünk, vagy akár pisiljünk, annyira bedugultak a helyek. A pia közben persze kiment belőlünk és a hólyagjaink is feszültek rendesen, így mire este 10-kor, jelentős csúszással elkezdődött a koncert, eléggé szar állapotban voltunk fizikailag. :) Beindult a buli, egyből fel is ébredtünk és valami olyan zenei és show élményt kaptunk, amire tuti sokáig emlékezni fogunk. Természetesen óriási ováció a kb 30.000 embertől mikor egy kisebb intró után Madonna előkerült egy trónról és egyből belecsapott a "Hard Candy" album legelső számába a "Candy Shop"-ba. A látvány lenyűgöző, 2 oldalt kivetítők egy óriás M felirat mellett, középen egy kifutó, ami felett egy a show-tól függően le és fel mozgó henger alakban kialakított ledfüggöny, míg a színpad is tele ezekkel az állandó mozgásban és variálásban lévő, néha leginkább tetrises mozdulatokat végző videófal-elemekkel. Ezenkívül rengeteg egyéb kiegészítő, amit pillanatok alatt elővarázsoltak vagy éppen eltüntettek a munkásemberkék, mint pl egy valódi hófer jaguár, vagy éppen a "Die Another Day" alatt egy teljes boxring. A "Human Nature"-t viszont egyszál gitárral adta elő, miközben Britney Spears a hátsó kivetítőn vonaglott egy liftben, az "Into the Groove" alatt az öreglány pedig visszaváltott iskolás tiniben, úgy is volt felöltözve és úgyis ugrált alatta végig az ugrálókötelekkel, mint egy tizenéves, irigylésre méltó módón bírta így 50-en felül tornamutatványokkal és kondival, le a kalappal előtte tényleg. Akárcsak a táncosok és táncoslányok előtt, pörögtek-forogtak ők is, mint a mérgezett egér, bár a mellverős, kiabálós, gizdázós fekáktól még mindig kiver a víz. :)

Kedvenc számom a "Holiday" következett a sorban egy kis "Celebration"-ös, "Everybody"-s valamint Michael Jackson-os egyveleggel egybekötve, Jacko egyébként többször "visszaköszönt" még az est folyamán, jól láthatóan Ciccone asszonyság tényleg oda volt érte. A "Borderline" rockosított verzióban pörgött, a "She's Not Me" alatt pedig régebbi énjei bukkantak fel különböző táncoslányok imitálásában, hogy aztán a szám végén az egyikükkel, vagyis végülis saját magával smároljon egyet. :)) A "Music" a Fedde le Grand féle "Put Your Hands Up for Detroit"-tal összemosva, egy metrós installáció alatt pörgött, egyébként ezek a remixek, mashupok visszatérő elemek voltak végig, a régi számok mind új köntösben mentek, sokszor olyan érzés is volt, mintha egy élő megamixet nézne az ember, az átvezető intrók meg állandóan Trance Energy-re emlékeztettek. :)) A vokálos csajoktól először ledöbbentem mennyire hasonlít hangjuk Madonnáéhoz, de aztán rájöttem, hogy azok nem ők, hanem bizony sokszor amolyan félplayback kisegítőként saját, előre felvett éneke hallatszott a művésznőnek a számok alatt a háttérben. :) Ooops! :)

A "Rain" közben csak a videófal ment az új filmes őrületre, az Avatarra emlékeztető animációval és egy kis Eurythmics segítségével, míg kedvencünk szusszant egyet a háttérben valahol, hogy aztán a "La Isla Bonita"-ra és a latin blokkra teljes intenzitással tudjon égni megint. Elkezdődött egy hosszabb fiesta, cigányhegedűssel és -táncoslánnyal, dáridóval és "Doli Doli"-val, aminek a vége egy eszméletlen jól sikerült, lírai, playback nélküli, gitárral előadott "You Must Love Me" lett. A Gold jegyes fő-fanok ekkor kisebb meglepetéssel készültek, több tucat "HUNGARY LOVES YOU" papírlap emelkedett a magasba, amin jól láthatóan az énekesnő is meghatódott. Ezután "Get Stupid", majd a Justin Timberlake-et kb. 26 példányban a ledfalra kivetített "4 minutes", amit az est legeslegütősebb dala követte: "Like a Player" vs. "Meck - Feels Like Home" mashup!!!! Atyaééég, ez nagyon odabaszós volt (lásd lenti videón), a koncert abszolút csúcspontja nálam!! :)

A végén "Frozen", "Ray of Light", majd zárószámként a "Give It 2 Me", mely óriási tombolásba és parádéba fordult az ekkor már igencsak erősen eső ellenére is. A közönség egyébként teljesen okés volt végig, tapsikoltak, ugráltak amikor kellett, és az is tetszett, hogy a helyét mindenki anyatigrisként védte a későn jövő, furakodó betolakodókkal szemben. :)) Sajnos semmi ráadást nem kaptunk, hiába, itt is minden másodpercről másodpercre meg volt tervezve, 2 óra gyönyör azt slussz-passz. Hatalmas élmény volt a pop királynőjét élőben látni, és a Jacko megemlékezések sem voltak gázosak, sőt, a koncert végén, amolyan háttérzenének berakták a Don't Stop 'Till You Get Enough, amire sokan ottmaradtunk még egy utolsót ugrálni és örömtáncot járni az esőben. :))

Éjfél után a hazajutás viszont szopás volt, 30.000 ember egy irányban, zuhogó eső, taxik pedig hajnal fél 2-ig elérhetetlenek mind... :(( Összességében mégis az év legjobb koncertje... ...lett volna, ha előbb kezdődik 1 órával és ha sikerül Gold, azaz kiemelt állójegyet vennünk, így azonban a fáradtság és a kényelmetlenségek miatt még mindig az Anagora Aquaparkos Chicane fellépés viszi a pálmát idén. ;) Időközben a Buenos Aires-i showt sikerült megszerezni, tévében végignézve még másodjára is lélegzetelállító volt, nagyon megszerettem az öreglányt, eszem is a kefét rendesen, hogy anno Bécsbe mégse mentünk el rá! Az új albumot pedig nem tudom miért fikázták annyira, szerintem teljesen rendben van, azt viszont nagyon sajnálom és számomra teljesen érthetetlen, hogy kedvencem és egyben a "Hard Candy" legjobb száma (Dance 2 Night), hogy maradhatott ki a listából?! Ezentúl pedig kizárólag Gold jegy mindenhova!!!! ;))

A koncert tracklistája: Candy Shop, Beat Goes On, Human Nature, Vogue, Die Another Day, Into the Groove, Holiday, Dress You Up, She's Not Me, Music, Rain, Devil Wouldn't Recognize You, Spanish Lesson, Miles Away, La Isla Bonita, You Must Love Me, Get Stupid, 4 Minutes, Like a Prayer, Frozen, Ray of Light, Give It 2 Me

Kapcsolódó linkek:
- (beszámoló) GWEN STEFANI @ SPORTARÉNA (2007.10.19)
- (beszámoló) KYLIE MINOGUE @ BUDAPEST (2008.05.15)
- (beszámoló) DEPECHE MODE @ BUDAPEST (2009.06.23)
- (beszámoló) CHICANE @ BALATONFÜRED (2009.06.27)

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Letöltések
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 58
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 530939
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
Legújabb letölthetőségek
DJ Shah @ Dopler, Pozsony 2009.05.09
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Paul van Dyk @ Prága 2008.09.20
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Ozora Fest 2008 @ Ozora (08.06-08.10)
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Administrator