(beszámoló) CHICANE @ BALATONFÜRED (2009.06.27) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. július 27, hétfő - 22:13
Chicane live @ Sundance Park, Balatonfüred - Niterise Beachball Party.  A tavalyi év egyik legnagyobb zenei élményét kétségkívül a szlovákiai Dopleres Chicane koncert adta, ennek megfelelően majd kiugrottam a bőrőmből mikor megláttam a honlapjukon a turné dátumoknál, hogy végre előszőr Magyarországra is ellátogatnak. A megjelölt helyszín a balatonfüredi Sundance Park volt, amiről semmit sem tudtunk előzőleg, csupán, hogy ez egy teljesen új, az idei nyárra elkészült komplexum lesz, ami fő célként az északi part szórakozó életét szeretné felpezsdíteni és az egyeduralkodó Siófoknak kis konkurenciát adni. Aztán persze a nagybetűs ESEMÉNY mégsem itt, hanem a tőszomszédságában már régebbóta működő Annagora Aquaparkba került, és azt kell mondjam hálaistennek. Infókat nagyon keveset kaptunk a partyról, a hivatalos meghírdetés késett, a honlapokon pedig szinte 0 hasznos tájékoztatás vagy kép vagy akár ár, ezért az egész igencsak zsákbamacskának tűnt, csak egy telefonálás után sikerült kideríteni annyit, hogy szállás van, 30e HUF/napért lehet foglalni bungalókat!! :O :O ÓÓ még a hülyének is megéri... Vagy csak nekik! :))

Végül maradt a megyünk-jövünk verzió, a "csodálatos" időjárásnak hála a napközbeni balatoni fürdőzésről lemondhattunk, így csak délután indultunk 4-en kocsival Budapestről. Megérkezésünket verőfényes napsütés, majd csúnya fekete felhők és folyamatosan zúduló eső követte, yeaaaahh... Rendes vacsi egy szimpatikus, csülökspecialista étteremben (a szülinaposnak mégegyszer sok boldogat!), nagyon korrekt kiszolgálással és egy 4-es osztályzatot érdemlő csülöktállal! :) Kaja után az eső még mindig nem bírt magával, de mivel melegíteni kellett a viszonylag korán, azaz 21.30-ra kiírt koncert miatt ezért irány nyomtunk az aquapark felé. 20 óra körül már rendesen gyülekezett a nép, az arcokból ítélve azonban úgy tűnt abszolút nem egy cseh vagy szlovák partyközönség vár majd ránk, hanem sajnos tipikusan az, amire itthon egyáltalán nem vagyok kíváncsi... Az Anagora mellett elterülő agyonreklámozott Sundance Parkból végül nem sokat láttunk, kívülről mindenesetre valóban nagyon pompázatosnak, modernek és nagyszabású projektnek tűnt, kár, hogy más rétegnek van kitalálva.

Anagora Aquapark
(photo by Pulzar.hu)

A 20:30-as kapunyitás csúszott félórát és hiába álltunk a sor majdnem legelején, így is vagy negyedórát kellett a beléptetéssel eltöltenünk. A bejutás után viszont már magától a látványtól feldobódtunk, pláne, hogy az eső is teljesen abbamaradt. Az aquapark nagyons szép, rendezett, kifejezetten kultúrált benyomást keltett belülről. A tavalyi videókból úgy szűrtük le még otthon, hogy ez a fürdőzés dolog csak amolyan "bónusz fícsör" lesz, de legnagyobb meglepetésünkre idén a nagyszínpad közvetlenül a főmedence előtt helyezkedett el. Nem is készültünk fürdőgatyával, de a nagyszerű hangosítás mellett szóló warmup szett közben apróbb hezitálás (valamint 2 jéger) után már vetkőztünk is boxeralsóra és írány a medence legelső bojája. :) A víz kimondottan meleg és kellemes volt, lehetett vagy 28-30C°-os, és tele felfújható strandlabdával mindenhol.

A koncert késett, kb 22.00-kor kezdődött és végül olyan élményt kaptunk, amilyet még a szenzációsra sikerült Doplerben sem. A tömeg nagyrésze szerencsére még a kinti sorban vesztegelt, a két part azonban már viszonylag megtelt, a vízben viszont bőven elfértünk miközben elsőként felcsendült a legújabb single, a "Pop-pop-pop-popiholla". :)) Jelenlegi kedvenc előadóm vita nélkül Chicane, sok éves pályafutása alatt annyi-annyi mesterművet csinált, hogy bármelyiket öröm meghallgatni mindenféle unalomérzés nélkül a mai napig. A koncertre nincs jobb szó, minthogy fenomenális volt most is, és ugyan tavaly a szlovákoknál még nem sejtettük milyen showt kapunk, ezért az ottani zenei meglepetés nagyobbat ütött, de ez a vízben való bulizás az egyik legnagyobb kedvencre az egyik legeslegfelejtetlenebb emlék marad, az tuti. Sorban szóltak a slágerek: "Bruised Water", "Halcyon", "Come Back and Stay", "Offshore", hogy aztán az est megkoronázásaként jöjjön mindenidők legjobb muzsikája a "SALTWATER"!!! Tényleg nincsenek szavak erre a koncertre, végigugráltuk a vízben is mégha páran jobbnak gondolták, hogy labdázzanak és bohockodjanak közben. :) A parton lévő közönségre azonban nem lehet semmi panasz, a sznobréteg azért tud bulizni ha akar, a zenekaron is látszott a megilletődöttség és csodálkozás a hangulat és a helyszín miatt, ilyen helyen sose játszottak még az biztos.

Akárcsak Doplerben, ide is a haknicsapat jött a 10-12 fős helyett, Füreden Mark Pusey (dobos), Simon Small (gitáros), Natasha Brocklebanks (vokálos) és persze Nick Bracegirdle azaz maga Chicane képviselte az együttest. A hangosítás a vízben nem szólt olyan jól, mint kint a parton, de semmi pénzért nem cseréltem volna velük, ezt az előadást ennél jobb helyen soha nem tudtunk volna élvezni. Natashának új frizúrája lett a tavalyihoz képest, ám a mozgása ugyanolyan felszabadult és eszméletlenül szexis maradt, mint volt anno, csak úgy vibrált körülötte a levegő, azt hiszem könnyen bele tudnék szeretni a csajba. :)) A végén "Don't Give Up" és óriási ováció, majd visszatapsolás után búcsúszámként a "Stoned in Love". Villámgyorsan eltelt ez a majd másfélóra gyönyör, a dobos a legvégén még bedobta a dobverőjét, és mivel gondolom látta, hogy mi vagyunk a legnagyobb fanok, láthatóan direkt nekem célozta, de a bénaságom miatt nem sikerült elkapnom... Picsábaaaa! :((

A koncert után nagyon durva labdacsata indult a partonlevők és a vízbenlevők között, igazán jó hangulatú marháskodás keveredett belőle, amit aztán zeneileg sajnos teljesen felejthető buli követte, ezzel megölve számunkra az estét. A Rise FM rádió volt a házigazda, az a rádió ami Magyarország legjobb földi sugárzású rádiójaként üzemelt míg csak vidéken lehetett fogni, amióta viszont Pestre is beköltöztek sajnos igencsak megváltozott a zenei kínálatuk, sikerült a Roxy szintjére lesülyedniük nagy szomorúságunkra, így a elkövetkezendő dj-ktől jól tudtuk, hogy mit várjunk. Semmit! Voksán Virág, Mr Kaufer, Lacora, Free húzták a talpalávalót, nem akarom minősíteni őket, mert ez a slágerhouse egyáltalán nem az én világom, azonban az emberek egyszerűen megőrültek értük. Kár, hogy Magyarországon csak erre van igény... Kis fürdőcskézés után így végül a parton folytattuk az estét, de inkább csak nézelődéssel és lájtosabb iszogatással, most nem a hajnalig tartó pörgés dominált, ha jobb zene lett volna akkor mondjuk ki se jövünk a vízből másnapig az tuti. :)) Hajnal fél 4-ig azért elvertük az időt és jól is éreztük magunkat, jó volt bámulni a rengeteg jó csajt és a vízben tomboló tömeget fentről. :)) A szervezők 9000 embert emlegettek, de én ezt inkább 2-vel elosztanám, hacsak Chicane után nem ment haza minden ottlévő. :)) Az aquapark csúzdái és többi medencéi teljes intenzitással üzemeltek, a kissé hűs este miatt mi inkább jobbnak láttuk kihagyni a további pancsikázást, hiszen következő héten egy zeneileg sokkal erősebb cseh Creamfields várt még ránk. :)

Összeségében a koncert fenomenálisra sikerült, a helyszín mindenidők egyik legjobbja ahol valaha is buliztam, a közönség a sznob túltengés ellenére teljesen okés, az árak a pesti szórakozóegységek színvonalán, a többi fellépő dj viszont abszolút felejtős kategória. Ha egyszer valaha lesz még ilyen jó név és hozzávaló normális zene, akkor bizony garantált egy 10/10-es buli, ami itthon nem kis dolog azért. ;)

Képek a BULIKÉPEK-nél, pár profibb galléria pedig itt:
- Pulzar.hu
- Soundhead.hu
- Partypeople.hu

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Letöltések
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 58
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 530939
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
Legújabb letölthetőségek
DJ Shah @ Dopler, Pozsony 2009.05.09
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Paul van Dyk @ Prága 2008.09.20
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Ozora Fest 2008 @ Ozora (08.06-08.10)
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Administrator