(sorozatajánló) BSG FINÁLÉ + DOLLHOUSE PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. április 06, hétfő - 20:26
Hát vége ennek is, a Battlestar Galactica sajnos bevégezte sorsát... :((( Hálistennek az írók jó előre tudták ezt és nem kellett kapkodniuk, éppen ezért rendes befejezést tudtak neki csinálni, bár erről azért megoszlanak a vélemények. Sokan mindenidők legjobb és legrealisztikusabb sci-fijének tartották, én ezt kicsit túlzónak érzem, de valóban lehengerlő, klasszis alkotás a kategóriájában. Itt nem a csihi-puhis, cgi-s űrcsatákra mentek a készítők, hanem főleg a karakterekre és a sztorira, ennek megfelelően a drámai részek és a színészek kiemelkedő alakításai néha nagyon-nagyon magas színvonalat képviseltek, ráadásul a mellékkarakterek is óriási erőt és pluszt adtak az egész történethez. 4 évadot élt meg a BSG, volt, hogy 1 évet is várni kellett néha a folytatásra, ami szerintem nem tett olyan jót neki, mert az ember ennyi idő alatt rendesen felejt, pláne ha tele van különböző személyiségű és előéletű, de ugyanúgy kinéző klónokkal. :)) A 4-ik évadot bevallom egy idő után már csak tiszteletből néztem (no meg Tricia Helfer miatt), a finálé viszont rendes felvezetést és viszonylag normális befejezést kapott, ami után a törzsnézők egész biztos szomorúan eszméltek rá, hogy tényleg végleg vége. Bár az írok rengeteg időt és mozgásteret kaptak jó pár kérdésre mégsem kaptunk választ, valószínűleg direkt, de az igazán zavaró, hogy pár irracionális és logikátlan reakció ill. történés is helyett kapott a zárásban. Összességében azért nagyon egyben volt minden, hiányozni fog egy ilyen jó sci-fi, remélhetőleg a spinoffként ebből készülő Caprica hasonló színvonalat fog hozni, mégha az a pletykák szerint nem is kimondottan tudományos-fantasztikus műfajú lesz. "SO SAY WE ARE!!"

BSG Finale

Dollhouse. Na igen, hát erről is van bőven mit mesélni. Nálam az idei év legjobban várt sorozata volt, de bevallom másra számítottam, mert az első 5 rész elég közepes, kiszámítható és néhol teljesen hiteltelen 50 perceket hozott. Pedig Joss Whedon és Eliza Dushku nevei előzőleg garanciák lehettek volna egy nagy durranásra, előbbi ugye a Buffy, az Angel és a Firefly sci-fik írójaként robbant a köztudata és sepert be velük egy csomó díjat, míg utóbbi meg egyszerűen csak kurva jó csaj. :)) Na jó, Eliza már a Tru Callingban bizonyított, amit méltatlanul cancel-oltak a második évaddal, pedig a "napújraátéléses" sorozat nagy-nagy kedvencé nőtte ki magát nálam anno.

A sztori szerint a Dollhouse egy olyan alapítványi társaság mögé bújó titkos intézményt jelent, ahol embereket alakítanak át teljesen más személyiséggé és így ezek az úgynevezett Aktívok bármilyen célra illetve feladatra felhasználhatóak azok számára, akik meg tudják fizetni az árát. Persze a szexuálitás kihagyhatatlan ilyen szituációknál, de mi mégis inkább az akciósabb részeket kapjuk, kedvenc főszereplőnket (Eliza "Echo" Dushku) hol bankrablónak, hol túsztárgyalónak hol pedig háttértáncosnak álcázott testőrnek programozzák be. Aztán Ő ebből másnap az agymosás után már semmire sem emlékszik és jöhet a következő kezelés és a következő küldetés. A lehetőségek tárháza így végtelen, azonban egy idő után biztos unalmas, ezért a készítők belerakták csavarként Echo szép lassan visszatérő eredeti személyiségét, valamint egy megszökött, rendkívül okos és szinte szuperképességű ex-Aktív háttérben való állandó kavarásának sztori vonalát is. A 6. részben már végre azt kaptuk amiért elkezdtük, izgalmak és fordulatok dögivel, bár azért ez sem tekinthető még olyan húúde kiemelkedőnek és fenomenálisnak, viszont végre kifejezetten jó irányba kezd elindulni a sorozat, még bármi lehet belőle. Reméljük tartani tudja ezt a színvonalat, igaz akkor is nézném ha Eliza egész végig csak kómában fekvő nőt játszana. :)
Minősítése: Majd az első szezon után megmondom. :)

Dollhouse

A többi sorozatnál a helyzet változatlan. Az Office sajnos egy-két poéntól eltekintve még mindig viszonylag gyenge 5. évadot produkál, akárcsak a How I met Your Mother 4., de Ők még a biztos továbbjutók közé tartoznak a nézési listámon. :) A Heroes viszont lekerült erről, mert baromira meguntam a részenkénti állandó pálfordulatokat a karakterek viselkedésében, ennyi idióta, hülyeséget és logikátlanságot még talán nem is láttam egybesűrítve. A Lost továbbra is a legjobb jelenleg futó dráma a Friday Night Lights mellett, ez utóbbi óriási örömömre 2 új évados berendelést kapott, így a Dillion-i amcsi foci visszatér ősztől, sajnos az azonban már biztos, hogy a 2 bombázó, Minka Kelly és Adrienne Palicki nélkül. :(((((

Az év idei nagy meglepése a True Blood című sorozat, ami legközelebb valószínűleg külön postot is fog kapni, egyenlőre az első szezon remekül sikerült, le is daráltam 2 hét alatt, annyira tetszett. Charlaine Harris által írt Sookie Stackhouse regények alapján készült ez a vámpíros, igazi, Cajun akcentussal pörgő sorozat, aki szintén nagy vérszívó fan, annak kötelező ez is és a könyv is!

A magyar tévében a Smallville-nek annyi a 7. szezonnál, de mivel óriási bánatomra a 8. már Kristin Kreuk nélkül folytatódik, ezzel a legnagyobb varázserejét el is vesztette nálam a sorozat. :(( A másik tévés kedvenc az a Miért éppen Brian?, amit legelőször nem is akartam nézni, mert az előzetes alapján túl nyálasnak tűnt, de aztán valahogy mégis ott ragadtam nála a kicsit Melrose Place-es beütés - na meg főleg Márdzsöri - miatt ;) és ez is állandó vasárnapi matiné lett. :)) Sok új sorozat most nincs kilátásban, sajnos igencsak kezdenek kifutni a régiek, egyenlőre csupán 2 sci-fi-re "gyúrok" (Stargate Universe és a BSG spinoff, vagyis a Caprica) és várom őket nagy-nagy kiváncsisággal, majd meglátjuk mennyire tudnak apjuk nyomába lépni. :)

Kapcsolódó linkek:
- (sorozatajánló) ALLY MCBEAL ÉS THE OFFICE
-
(sorozatajánló) DEXTER
- (sorozatajánló) FRIDAY NIGHT LIGHTS
- (sorozatajánló) LAS VEGAS ÉS CALIFORNICATION
- (sorozatajánló) VERONICA MARS
- (sorozatajánló) IT CROWD - KOCKAFEJEK
- (sorozatajánló) HEROES

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 78
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818284
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 20, szombat, Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Administrator