(útvonalajánló) SZOB - VERŐCE - FELSŐ-GÖD BICIKLIÚT PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. március 29, vasárnap - 13:47
Hála égnek itt toporog a tavasz, már nagyon nehezen viselem ezt a mocskos, hideg, szeles éghajlatot, bár amilyen szerencsénk lesz az időjárással úgyis biztos kitolódik majd a meleg kezdete májusig... :(( Pedig most, hogy néha 5 fok fölé is megy a hőmérséklet az adrenalin már magától a görkorizás gondolatától is az átlag fölötti szintre ugrik bennem, és új szerelmek is kezdenek kibontakozóban lenni... :)) A drágák neve amúgy: Powerslide Vintage 08' ill. Powerslide Cell FSK 08' és love volt mind2 első látásra, ráadásul minden megvan bennük mit elvárok egy görkoritól. Sajnos kedvenc Salomonomnál az elhasználódás miatt mindenképpen kijár már egy kerékcsere, és mivel ez általában drága mulatság (1 kerék kb. 1000-1500Ft, hozzájuk csapágykészlet még kb. 5-8e Ft) így akkor már inkább benevezek egy teljesen újra, ezek a kinézett freeskate típusú Powerslideok úgyis kimondottan utcai korizásra készültek: strapabíróak, de nagy, 84mm-es kerekeiknek hála mégis gyorsak, mint a villám, valamint a cserélhető UFS sínük és félig soft, félig hard cipőiknek hála remekül egyesítik az aggresszív és a fitnesz korik előnyös tulajdonságait. Az ugrálásos aggresszívozáshoz már öreg vagyok, meg a fene se akarja mégegyszer eltörni a bordáját, de ilyen és ehhez hasonló manőverekre bármikor vevő lennék és nem mellesleg jobban be is jönnek, mint a félcsövezéses vagy a korlátozásos bohóckodások.

Szob-Göd bicikliút

Szóval görkorizni jóóóó! Na nem Budapesten, mert itt egy-két rövidebb résztől eltekintve borzalmas az asztfaltok minősége a 8 keréken gurulóknak, viszont a vonzáskörzetben találni egy olyan kifogástalan minőségű bicikliútat, ami nem csak hosszú, kevés forgalmú és jó minőségű, de ráadásul még a környezet körítésére sem lehet semmi panasz. Ja és Verőcétől egyáltalán nincsenek padkák, autók, plusz egyéb hátráltató tényezők, így a kezdők és bizonytalanabbak is teljes félelem nélkül gyakorolhatják a gurulás örömeit. :)
Szobtól kezdődik ez a majd 30 km-es, végig gyönyörű tájakon keresztül cikázó szakasz, igaz sajnos innen még eddig nem sikerült végignyomni, no de, ami késik nem múlik, idén nyáron már tuti végigcsináljuk az új korival. :) A leírások alapján mindenesetre hasonlóan élvezetes és kalandos, azonban biztonságos út vezet Verőcéig, ahonnan általában mi szoktunk indulni. Pl. Zebegénytől a Duna mellett gurulhatunk, Verőcemaroson a kompkikötő mellett (itt büfé, étterem is található), miközben szemben a Visegrádi Hegység gyönyörű panorámájában csodálkozhatunk, a Nagymarosi erőmű tervezett helyén pedig egy nagyon kellemes, pihenésre tökéletes parknál pihenhetünk.

            

Mi, mint említettem, eddig sajna inkább csak ezt a Verőcétől felső-Gödig tartó vonalat preferáltuk, ami ugyan az elején a 12-es út mellett halad pár kilométert, de ahogy közeledünk Vác felé végleg elkanyarodik, innentől kezdve pedig nyugodtan élvezhetjük a csendben, természetben görkorizás örömét. Egy kisebb lejtő adja csupán az egyetlen nehézséget közvetlenül Vác előtt, itt a kezdők jobban járnak ha vagy leveszik a korit vagy egy biciklis segítségét kérik, viszont a gyakorlottabbaktutira élvezni fogják a lefelé száguldást, bár a lejtő végén az út egy utcába torkollik, úgyhogy jobb figyelmesnek lenni. Vácon a börtön és a kompkikötő mellett gurulunk el (fagyi kötelező) közvetlenül a Dunaparton, majd beérkezünk a Duna-Ipoly Nemzeti Park-ba, ami végig szemetgyönyörködtető, valóban nagyszerű élmény itt a korizás. Szödliget után még egy kisebb, erdőn keresztül vezető szakasz vár ránk a 2-es út mellett, mielőtt elérnénk célállomásunkat Gödöt. A töltésen felküzdve magunkat még érdemes egy utolsó pillantást vetni a Dunára, hogy aztán a napot egy fenséges ebéd keretében koronázzuk meg a Duna Csárda nyitott éttermében, ez valóban kihagyhatatlan zárása a túrának. ;) A teljes út 3 óra alatt kényelmesen megtehető, ha az időjárás is szép, akkor tényleg kevés ennél jobb vasárnapi programot tudok elképzelni.
Jaaaj, mikor megyünk már megint?? :))

            
            

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Letöltések
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 58
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 530939
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
Legújabb letölthetőségek
DJ Shah @ Dopler, Pozsony 2009.05.09
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Paul van Dyk @ Prága 2008.09.20
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Ozora Fest 2008 @ Ozora (08.06-08.10)
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Administrator