(sorozatajánló) ALLY MCBEAL ÉS THE OFFICE PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. december 08, hétfő - 21:54
Húú, de rég akartam már írni egy újabb, hosszabb sorozatos post-ot, csak időm annyi volt rá, mint magukra a filmekre, azaz szinte semmi. :(( Mióta nappalos műszakba nyomom, ha napi 1, max 2 sorozat belefér az estébe akkor az már ünnepnek számít, úgy néz ki a régi, hajnalig tartó több órás "daramaratonoknak" végleg búcsút mondhatok. :((( Persze igyekszem a legjobbakat továbbra is figyelemmel kísérni, lássuk ezek hogy állnak most a tetszési skálán. :)

Kezdjük rögtön egy ajánlóval: ALLY MCBEAL. Ez a sorozat úgy megfogott anno, mint azelőtt szinte egyikse, annyira tele volt olyan szituációkkal és problémákkal, amelyekben magamra ismertem, hogy néha tényleg eldobtam az agyam a hasonlóságok miatt, na és hozzá az az egyedi, jókedvű, optimista hangulat amit áraszt, hát bizony rendesen megdobogtatta hétről-hétre a szívemet. Úgy 10 éve komolyan a fél életemet odaadtam volna érte, ha itthon az első szezon után folytatják az M1-en, de sajnos hiába vártam rá évekig, csupán az interneten fellelhető kisebb videók és egy magyarul megjelent könyvecske szolgáltatta az egyetlen örömöt belőle. A számítógéphez csak miatta vettem TV tuner kártyát pár éve, hogy mikor a Viasat3 végre beszerezte mind az 5 évadot, fel tudjam venni az összes részt. :) Azonban az idővel változik az ember és bizony változnak az ízlések, hiába van meg az összes rész egyenlőre még mindig csak a 3. szezon végénél járok, nincs meg már az a "minnél előbb látni mindet" érzés, ez inkább átcsapott egy apránkénti adagolósabba, ezzel is igyekszem a végsőkig kihúzni a drágát. :)

Ally Mcbeal

Továbbra is tartom, hogy a valaha volt legjobbak egyike, bár azt sosem gondoltam volna, hogy ezt egy szingli nőről szóló sorozatról el fogom mondani. :)) Hát igen, ha valamilyen női típust nagyon utálok, akkor az a kosmopolita, karrierista, szingli típus, viszont ebben a nőben annyira van valami, hogy Ally-nél ezt kicsit sem érzem zavarónak, az ellenállhatatlan kisugárzása, a gesztikulációja, a humora és a sok-sok hülyeségei miatt bizony igencsak beleszerettem. :)) A sorozat az örök-álmodozó Ally Mcbeal állandó párkeresési mizériáiról, a bostoni Cage & Fish ügyvédi-iroda különös ügyvédeiről és még különösebb peres ügyeiről valamint természetesen szexről, vallásról, politikáról szól, de egyáltalán nem a szokványos módon. Olyan egyedi stílust hozott a sorozat a televíziózásba, ami előtte még nem volt. Finom érzelmek, bohózatba illő fantáziaképek, végsőkig kiélezett tárgyalótermi drámák, képzeletbeli személyek, félnótás táncikák és zene, zene, zene. Calista Flockhart nem semmit alakít Ally Mcbeal-ként, azonban a eszméletlenül eltalált mellékszereplők no és a megalkotó David E. Kelly írói fantáziája teszik kimagaslóvá a produkciót. Az arctartó, az uniszex mosdó, a sípoló orr, Stefan a béka, a távirányítható WC deszka, az életinduló (és a listát sorolhatnám akár hajnalig) mind-mind akkora ötletek, hogy az emberben önkéntelenül is felmerül mindig: "Hogy lehet ilyet kitalálni???". :)) A mindenkit foglalkoztató kérdésekben pedig olyan dolgokat mondanak ki a szereplők, amik a legtöbb ember számára tabunak számítanak, mégse feszengeti a jóizlés határait egyser se, mint pl a Californication, megmarad végig a kultúrált, szórakoztató keretek között. :) A tárgyalótermi érvek és ellenérvek zseniális vagdalkozása a bíróságon pedig szintén hozzák az ügyvédi drámák azon erősségét, amit annyira szeretünk bennük no és ne feledkezzün meg a zenei betétekről sem. Vonda Shepard ennek köszönheti az azóta nem érdemtelenül megszerzett világhírnevet, és persze itt van Barry White, akinek szelleme átjárja a részeket, Ő nélkülük sokkal szürkébb lenne az Ally Mcbeal. No, ennyit a tömjénezésről nem koptatom tovább a billentyűket, pedig naphosszat tudnék róla áradozni, inkább tessék megnézni itt-ott még beszerezhető. ;)
Besorolása: NAGYON AJÁNLOTT KÖTELEZŐŐŐ!!!

Folytassuk egy másik kedvenccel: THE OFFICE. Ő a jelenleg futók közül a Friday Night Lights-al holtversenyben a szívemnek legkedvesebb. Ez egy gúnyolódó realityszerű műdokumentumsorozat, ahol egy nevesincs papírvállalat dolgozóit követik és beszéltetik munkájuk során. Főszereplői befásult, megkeseredett emberek, akiknek ráadásul nap, mint nap el kell viselni a feltűnési viszketegségben szenvedő, önimádó főnökük mindennapi hülyeségeit. Ez így elsőre nem túl bíztató ugye, de sokszor bebizonyosodott már, hogy az előzetes tartalom nem minden. :) Ez tipikusan az a sorozat, ami a fő- és mellékkarakterek miatt kiemelkedő, lásd például Steve Carell "Michael"-ját, aki a tenyérbemászó, hozzánemértő, de olykor mégis szimpatikus főnököt hozza vagy például ott van a Rainn Wilson által játszott "Dwight" az idióta, törtető alkalmazott, akit úgy meg tudnak néha szívatni, hogy sokszor fetrengve röhögök rajta, Emmy-díjat mindkettőjüknek!! :) Sitcom-októl szokatlanul itt nincs aláröhögés, ezért viszont sokkal jobban ütnek a kínos poénok, olyanok, melyek néha annyira arcpiritóak, hogy már maga a néző kezdi szégyelni magát. Az Office amolyan kimondottan kényelmetlen, feszengős humorú sorozat valamint a szarkazmus és a gúny is állandó visszatérő elem benne, de talán pont ezek miatt a tulajdonságok miatt emelkedik ki a mezőnyből. Idén nyáron a Balaton Sound-on el is terjesztettük az első szezon egyik legelső jelenetét, ami már akkor kiverte többünknél a biztosítékot, minden fotón be is játszottuk EZT a figurát. :)) Ja, a "That's what she said" is szállóige lett időközben, amit Michael mond minden kétesértelmű, szexuális célzatú mondat után (lásd ITT). :))))

The Office

Beszarás egy sorozat na, sajnos ennek nagyságát se lehet nagyon írásban visszaadni, de következzék azért az egyik kedvenc szösszenetem Dwight-tól: "Michael jobbkeze vagyok már 5 éve és nagyszerű csapatot alkotunk. Olyanok vagyunk, mint a híres párok, ő olyan mint Mozart, én pedig... Mozart barátja. Nem... olyan vagyok, mint Butch Cassidy, Michael pedig... Mozart. Ha megpróbálod bántani Mozartot, kapsz egy golyót a fejedbe Butch Cassidytől." :)))))))
A Rém Rendes Család és a Férjek Gyöngye után ismét egy újabb tag került a sitcom "Hall of Fame"-be az Office személyében, besorolása: NAGYON-NAGYON AJÁNLOTT!!!

Stargate-Atlantis. Bizony jelenleg ez a legjobb sci-fi a szcénában, az SG-1-es nagytestvért is simán üti nálam, de még a Battlestar Galacticát is, ami sajnálatosan úgy elveszett a végén a drámai részletekben, ahogy az érdeklődésem iránta... A végső, befejezős epizódokig már nincs sok, mindenesetre kíváncsi vagyok a végkifejletre, pláne a mostani "cliffhangeres" befejezés után és természetesen Tricia Helfer Istennői alakítása miatt is várjuk azért a jövő évi folytatást. :) Az SG-Atlantis viszont kivirult, messze ez az 5. évad az eddigi legjobbja, szenzációs részekkel, igazi sci-fis izgalmakkal és persze orbitális írói baromságokkal tele, ahogy kell ;), valamint az újabb vezetőváltás is csak jót tett neki, nagy kár, hogy ennek is ez lesz a befejező éve, úgy néz ki jövőre rendes sci-fi nélkül maradunk. :(

Férjek Gyöngye. Az egyetlen sorozat, amit időrendben visszafelé kezdtem el nézni, mégsem számított semmit, tipikus olyan sitcom amibe bármikor be lehet kapcsolódni. A 7. és 8. évadokon visítva csapdostam a térdem, az elsőn viszont szinte még elmosolyodni sem tudtam. A 2. szezonra megtalálta magát a Doug, Carrey, Arthur trió, innentől csak ajánlani tudom mindenkinek, az egyik legkedvesebb sitcom-om.

How I Met Your Mother (Így Jártam Anyáddal), azaz az "új" Jóbarátok. Szintén a 20-as éveiket taposó fiatalokról szól, akik szintén hülyébbnél hülyébb szituációkban keverednek miközben megpróbálnak az életben érvényesülni, szórakozni vagy épp a megfelelő társat megtalálni maguknak. Kellett pár rész míg megszerettem a karaktereket, Barney figurája mondjuk zseniális, egyértelműen ő viszi a hátán az egészet, azonban poénok szintjén a többiektől is vannak valóban kifejezetten vicces momentumok. El tudnék képzelni 1-2 szereplő helyett mást, de bizony így is a jelenleg futó egyik legjobb sitcom, immár 4 éves múlttal a háta mögött.

How I Met Your Mother

Szeptemberben beindultak az új évadok mindenhol, elkezdődött a Californicaton az előzőekhez hasonlóan ütős, letaglózó és szexuálisan túlfűtött részekkel, a Heroes folytatta a néha egymásnak ellentmondó és követhetetlen szálainak hülyeségét ;), az amolyan "modern Dallas"-os Dirty, Sexy, Money-ban tovább nézhetjük a szintén elbaszott, szupergazdag Darling család szórakoztató intrikáit, a Terminator: The Sarah Connor Cronichles pedig... nos Ő egyenlőre várólistán van, de ledaráljuk hamarosan. :))

Nem mellékesen nagy-nagy örömömre a két legjobban várt, azaz a Dexter és a Friday Night Lights is beindult az új szériáival és nem is akárhogyan, juhééé!! Na, most már csak időt kéne valahonnan szerezni, hogy tartani tudjam a lépést... :) SOROZATRA FEL!! :))

Kapcsolódó linkek:
-
(sorozatajánló) DEXTER
- (sorozatajánló) FRIDAY NIGHT LIGHTS
- (sorozatajánló) LAS VEGAS ÉS CALIFORNICATION
- (sorozatajánló) VERONICA MARS
- (sorozatajánló) IT CROWD - KOCKAFEJEK
- (sorozatajánló) HEROES

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 73
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818190
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Administrator