(blog) ALBUMKRITIKÁK + DJMAG TOP100 SZAVAZÁS PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. október 02, csütörtök - 21:30
A tavalyi albumáradat zeneileg kifogástalan volt, jobbnál jobb kiadványok jelentek meg az évben, alig bírta az ember győzni a meghallgatásukat, hát még a megemésztésüket. :) Idén kicsit mintha kicsivel gyenguszabb lenne a szezon, 1-2 release-en kívül nem dobtam magam hanyatt egyszer sem. Viszont akiben például nem lehet soha csalódni az Roger Pierre Shah német úriember, amihez hozzáér a csávó az arannyá változik. A "Songbook" valamint a Sunlounger név alatt kiadott "Sunny Tales"-e mind-mind pályázik az év szerzői albumára, bár a tavalyi "Another Day At The Terrace"-t egyik sem überli, de az annyira tökéletes lett, hogy hiú álom lenne elvárni egy hasonló csodát. Ettől függetlenül az idei új dupla korongok tényleg teljesen rendben vannak, egy-egy dance ill. chill lemezzel vannak felvértezve, de nem tudnék közülük választani a vokálos számok mindkettőn fülbemászóan gyönyörűek és hozzá a beachparti naplemente/napfelkelte feeling imádnivaló együttest kínál. Valamit tényleg nagyon tudhat a csóka, és akkor a napokban megjelenő Sunlounger Sessions mixcd-jéről nem is szóltunk, ami látatlanban (vagyis hallatlanban ;)) tutira az október kedvence lesz. :)

Nos, nézzük a további 2008-as megjelenéseket. ISOS7:Asia. Tiesto ha mást nem csinálna egész évben csak ezt az "In Search Of Sunrise" sorozatot, már akkor hatalmas királynak tartanám. :) Az őt körülvevő közegtől még mindig kiráz a hideg, ezért próbálom kerülni a közönségét, de azt az élményt, ami ezeket a lemezeket hallgatva egy jó kis folyó, tó, vagy esetleg tengerparton napsütkérezés közben átél a magamfajta zenebuzi, nem sok minden más ad az életben. :) Van dögivel sok finomság az idei kiadványban is, a stílusát tekintve viszont már inkább a progisabb trance felé hajlik, de ez még a szerethetőbb fajtája, nem az a monoton, unalmas tutyi-tutyi, amiért a sok lúzer itthon megőrül. ;) Tijs Papa, köszönjük, nagyon nyami lett az egész!!! :)

Szintén garancia a minőségre a Trancemaster sorozat, melynek történelme viszont egész messzire, a '90-es évek elejére hosszú nyúlik vissza. Ez a válogatás kezdetben inkább goa ill psytrance szerzeményekkel volt telepakolva, később azonban megváltozott az irányvonal szerencsére és most már a legjobb még viszonylag ismeretlen uplifting trance zenéket igyekszik egy csokorba szedni. Hát sikerül is neki mindig, a most 2008-ban megjelent 6000-es, 6001-es és a 6002-es is eszement jó, ráadásul duplák (sőt az első tripla), így dupla (ill. tripla) öröm is egyben. :). Az év válogatás-lemeze díja eddig az övé(k), nem hiszem, hogy bármi is megszorongathatná még e kategóriában.

Trancemaster 6000 Dave 202 - Trance Session 2008

Na és akkor jöjjön az, ami idén igencsak felkorbácsolta az állóvízet, az év magasan legjobb albuma: DAVE202 - Mainstation Trance Session 2008!!!!!!! Na, ez is mehetne szépen becsomagolva a vitrinbe a többi, bármikor szívesen előrángatható örök kedvenc közé. A nyáron tucatszor gyűrtem végig, egyszerűen nem tudtam soha megunni, a számok többsége azóta sláger lett vagy pedig még lesz, a "Pulsedriver - Orion City"-től (kattints IDE) és a "Chemistry - We Are One 2008"-től (kattints IDE) a mai napig lemegyek hídba, igazi, jókedvet sugárzó, happy-hardtrance mindkettő, az ilyenek miatt is imádom ezt az elektronikus-zenei műfajt. :) Ja, nem mellékesen az év legjobb track-jére eséllyel pályázó "Saltwater - The Legacy 2008" (kattints IDE) is megtalálható persze rajta! ;) Nature One-on ezekután nem volt kétség egy percig se, hogy bármi áron, de összekaparom magam kint idő előtt a második napra, hogy délután 6-ra le tudjunk menni és megnézni a svájci-néger ;) produkcióját. Talán az egyik legjobb döntés is volt, Dr. Motte szettje után én neki adom az ottani második legemlékezetesebb fellépés címet, bár valóban sokat dobott az is a boldogságérzeten, hogy még világosban, fanok között bulizhattunk tömegnyomor nélkül. :)

Végezetül a legnagyobb királyról se feledkezzünk el!! ;) ASOT2008 (hallgass bele
ITT). Armin, hát mi a fax volt veled eddig, bazz????!!! :) Armin Only óta akkora pangás vette körül a legnagyobb kedvencet, hogy már-már a képzeletbeli dobogón elfoglalt első helye is veszélybe került nálam. Ahogy korábban is írtam, az ASOT rádióműsorokkal semmi baj nem volt, de az élő fellépései bizony hagytak némi hiányérzetet bennem. Igenis több igazi, dallamosabb trance-et vártam volna el, hisz hivatásos kalapálónak ott van Tiesto és PvD! ;) Aztán a napokban megjelent az idei A State Of Trance válogatás, és végre megnyugodhattam, a címét egyből át is neveztem magamban "The Return of the King"-re! :))) A tracklista alapján előzetesen nem vártam sokat, mert nagyrészét már régóta nyüstölöm az MP3 lejátszóban, de meghallgatva az egészet teljesen padlóra tett olyan remixek vannak benne. Különösen "Andy Bluemann - Time To Rest"-je, ahol Armin öccse, Eller van Buuren gitárszolózik illetve "Benya feat. Penny Nixon - Serendipity"-je csapta le nálam végleg a biztosítékot, ráadásul 2 kedvenc énekesnőm is szerepel az albumom, Juilie "Somewhere Inside" Thompson illetve Tiff Lacey vokálozik nekünk a tőlük megszokott csodálatos hangjunkon. :)) A legnagyobb meglepetés viszont mégis az a korongon, hogy felkerült rá hazánk legjobb és leghíresebb trancemixere, Shane54 (alias Császár Előd) is. És nem csak simán felkerült, de elfogulatlanul mondom a legjobb track-ért is simán harcbaszállhatna, annyira jó ez a "Vampire", gratula érte!!
A tavalyi ASOT mixcd-t az ISOS6 és az "Anjunabeats vol. 5" durván lealázta, hát idén eddig Armin vezet magasan, igaz Above and Beyond-ék 6. remix lemeze még nem jelent meg, úgyhogy várjuk ki a végét, mert ki tudja, lehet az lesz az idei év legnagyobb durranása. :) A nagyok tehát eddig idén is hozták a kötelezőt, most már jó lenne ha a feltörekvő generáció is összekapná magát!! Trance-re fel, UPLIFTING FOREVER!!!:))

ASOT 2008

Ha már zenei post és a DJMAG TOP100 szavazás úgyis ismét aktuális, lássuk 2008-ban kik a legjobbak nálam:

1. ARMIN VAN BUUREN
Bár néha úgy tűnt inog a vezető helye a listámon, azért komolyan sose került veszélybe elsősége és mikor kellett össze is kapta magát, az áprilisi ARMIN ONLY, az "Imagine'" és az ASOT-ak miatt csak ő lehet a legjobb most is. ;)

2. FERRY CORSTEN
Ha valakinek lett volna esélye az első helyre az Ő. A Trance Energy-s szettjét amíg élek nem felejtem el, de a Nature One-os és a Sziget-es fellépése is az év legjobbjai között van, egész évben egyenletesen teljesített második legkedvencebb hollandunk.

3. DJ SHAH

Idén bebizonyította, hogy nem csak egyszeri kiugrásra képes, szerzői munkában jelenleg nincs ellenfele.

4. PAUL VAN DYK
Nekem továbbra is kicsit egysíkú a csákó, viszont mégis kezdem megszeretni a stílusát, a prágai 1,5 órás elő zenekaros fellépése miatt pedig egyértelműen megérdemli a 3. helyet, ilyet egyik kollégája sem csinált az évben.

5. DAVE 202
Új srác a listámon. A "Trance Session 2008"  és a "Solo - Fire Edition" albumokért, a "Fireball" trackért illetve az extraklasszis Nature One-os délután miatt jár neki is a felkerülés. ;)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

És akik kimaradtak. Johan Gielen eltűnt, mint szürke szamár a ködben :(((, ATB is kicsit háttérbe szorult 2008-ban, Above and Beyond-ékat meg úgy látszik csak 2 évente eszi a fene ide a térségbe, reméljük azért jövőre mind újra esélyesek lesznek az "elitbe" kerülésre! :)

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 27
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818488
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 24, szerda, György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Administrator