(beszámoló) DELERIUM @ A38 (2008.05.11) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. május 12, hétfő - 14:45

Pedig csak egy lájtos koncertnek indult... :)) Aztán mégis valami olyan hatalmas buli keveredett belőle, amilyenen már nagyon rég nem voltam itthon. Csak a héten láttam meg, hogy a Delerium együttes jön hazánkba, gondoltam így a punnyadósabb hosszú hétvégén érdemes lesz lenézni rájuk mindenképpen. Hát, az volt!! Az band két Vancouver-i mágus, Bill Leeb és Rhys Fulber duója, zenéjük az elektronika, az ambient és a trance elemeit ötvözi a világzene, a komolyzene és a pop elemeivel, a trance szerelmeseinek egész biztosan nem kell bemutatni őket, ha mást nem a "Silence"-t mindenki ismeri tőlük! ;)

A helyszínt az A38 hajó adta, amit szégyen-gyalázat, de az 5 éves fennállása óta most látogattam meg először, az mondjuk ezekután biztos, hogy nem utoljára, nagyon bejön az itteni közeg. :) 9 előtt nem sokkal még csak szállingóztak az emberek, úgy hittem, hogy olyan sokan később sem leszünk, mehetünk majd megint legalább az első sorba simán. :) Aztán persze megjött a nép, bár bevallom meglepett a tömeg, ennyi emberre nem számítottam, megtelt teljesen a lenti koncertterem, ez kb. 500 főt jelentett. Természetesen sikerült elől tanyát vernünk kisebb nehézségek árán és a negyed 11-kor induló koncertet immár onnan élveztük végig. 2 gitáros, egy dobos, egy szintis és egy szöszi énekescsaj adta a bandát, nagyszerű koncertet adtak annak ellenére, hogy sajnos be kell vallani a kihangosítás valami baromi katasztrófa volt, a magas hiányzott, a vokál pedig kicsit halkra sikerült. Ettől függetlenül azért abszolút élvezhető volt az előadás, mentek a slágerek sorjában: "Terra Firma", "Innocente", "After All", stb. A gitáros csávó valami hihetetlen dolgokat művelt néha, nem vagyok nagy szakértője és fan-ja ennek a hangszernek, de ez még nekem is nagyon tetszett. :) A koncert végefelé aztán egyszercsak felcsendült az a nóta, amit a legjobban vártunk és ami bizony mindenidők egyik legnagyobb szerzeménye: "SILENCE"!!! Hát így élőben hasonló élmény volt, mint Pozsonyban a "Saltwater", már ezért megérte elmenni. :) A végén még visszatapsoltuk a bandát, akik egy "Lost & Found"-al majd egy "Incantation"-nal búcsúztak és zárták a fellépést, de a szöszi énekest (Kristy Thirsk) még elkaptuk azért egy közös fotóra. :) Köszönjük az örök emléket a kanadaiaknak, nagyot játszottak!!

A koncert után a tömeg nagy része kifele vette az irány, mi is 1-2 sör után terveztük a hazaindulást, de ekkor olyan történt, hogy képtelenek voltunk otthagyni a helyet. A Turbopauza (bővebben róluk ITT) nevű magyar formáció következett, akik olyan szuper psy-liveact-et adtak, hogy még most is beleborsódzok. Ambientes, electrós, trances stílus keverve egy kis psyhedelikus hatással, elképesztő volt, na!!! Be is indultunk rendesen, közben a kicsit visszafogottabb közönség is kicserélődött goás arcokra, hát tényleg még mindig ez a legjobb közösség. Hihetetlen barátságos és mosolygó emberek, a goás csajok pedig a legeslegjobbak, jaaaaj, de várom már O.Z.O.R.A.-t!!! :))

A Turbopauza-t DJ Oleg követte, húúú, hát ő rátett még egy lapáttal, feljebb kapcsoltuk a sebességet és áttértünk full goába, akkorát tomboltam, hogy alig tudtam a lábamon hazamenni. :) Nagyon kellett már egy ilyen buli is, 2 hét múlva Tárnokon Katlan, na ott széjjelugrálom ismét magam az tuti, gyúrni kell a kondit vazze Ozorára és Balatonsoundra. :)) Nagyszerű este volt, hiába tényleg mindig azokból lesz a legjobb buli, ahol az ember nem számít semmi extrára. :)




2 hét alatt megvolt a "Saltwater" és a "Silence" is élőben, előtte meg ugye ARMIN ONLY, óó Istenem mindig ilyen varázslatos hónapokat akarok... :)

Fotót most nem sokat csináltam, a lényeg feljebb látható, viszont a videók kötelezőek a  LETÖLTÉSEK-nél!!! SILENCEEEEE!! :)
Pár profibb fotó:
Partyphoto.hu

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 52
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818691
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Administrator