(beszámoló) TRANCE ENERGY 2008 @ UTRECHT (NL) 2008.02.23 PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. március 02, vasárnap - 14:04

TRANCE ENERGY 2008. Ha már a tavalyiról nem írtam, akkor az ideiről jöjjön egy kisebb regény, a városnézésekről majd később, arról is bőven lesz mit. :)

Hiába fogadkoztunk nagyon, hogy most aztán tuti ott leszünk nyitásnál, ahogy az lenni szokott mégse sikerült leérni este 9-re, akkor még nagyban tuszkolgattuk a bőröndöket a hágai vonatállomás poggyászmegőrzőjébe. :) Mivel azonban nagy távolságok nincsenek Hollandiában így 10-re már szerencsére mégis ott ácsoroghattunk a Jaarbeurs-nál és kattintgathattuk a fotókat a bejáratról több ezer gyülekező trance fanatikus gyűrűjében. :)) A 30.000 belépő elkelt jó pár héttel korábban, szóval full teltház várt ránk, de a profi ID-T-s szervezésnek hála zökkenőmentesen ment a bejutás és amúgy minden más is természetesen, hiába ez itt tényleg Európa. A csomagmegőrző nem olcsó mulatság, egész pontosan 6+5 euró(!!!), igaz ebből 5-öt visszakapunk reggel a kulcs leadása után, de akkor is kicsit durva összeg. Picike szekrényekbe, azaz "locker"-ekbe kell bepakolni, van belőlük bőven dögivel, úgyhogy a cuccbeadás villámgyorsan történik, pár perccel később már lehet is nyomulni át a beléptetőkapun ahol alapos motozás után végre elénk tárulhat a Trance Mennyország. :) Első dolog mindig a kupon váltás, ez roppant praktikus ötlet a pia+kaja fizetésre, ugyanis a gyorsabb kiszolgálás érdekében nem euróval, hanem ezekkel kell fizetni a pultoknál. 10 euróért kapunk 4 kupont, amikből bizony rendesen fel kell tankolni, mert a benti árak hát hogyismondjam, nem túl barátiak: Redbull 1,5 kupon (kb 4 euró), whisyk-kóla, bacardi-kóla 3 kupon (7.5 euró), szendvics 1,5 kupon (kb 4 euró), víz 1 kupon (2.5 euró). WC dögivel mindenhol, akárcsak emberből. Apropó emberek. Háát, buliztunk már jobb közönséggel is itt Hollandban, és bár a party végén sem sok józan embert láttunk, de igazából annyira nem volt gáz a helyzet, mint itthon egy-egy megaparty után. :)) A csajok fullosak, imádom az északi nőket, de azért a csehek továbbra is magasan a legjobbak Európában. ;)) Szerintem idén jóval többen voltak, mint a tavalyin, hiába a duma, hogy mindkettő ugyanúgy 30-30ezres közönséggel üzemelt, ettől függetlenül azonban az 1 négyzetméterre jutó  partyarc létszám nem érte el az irritáló kategóriát, egyedül Tijs szettje alatt uralkodtak kaotikus állapotok, de erről majd később. A Jaarbeurs egyébként egy a mi budapesti Expo-nkhoz hasonló több csarnokból álló rendezvényközpont, kiállítások és bulik lebonyolításához tökéletes választás.

Trance Energy 2008, Main Stage

Idén is 4 stage kapott helyet benne, és persze ahogy az lenni szokott, akikre a leginkább kíváncsiak voltunk ugyanakkor játszottak különböző termekben, de aztán végül úgy alakult, hogy szinte csak a MAINSTAGE-en verettünk a buli ideje alatt. Utólag nem is bánom, mert így együtt maradt a majd 15 fős csaptunk és nem estünk abba a hibába sem, hogy vándorlással töltöttünk rengeteg értékes időt, mint pl 2006-ban. Az amszterdami kontingensünk bevárása és a kuponváltás után rögtön a FUTURE STAGE mellé értünk, sokat nem időztünk itt az este, de kívülről látva azért elég frankó díszletet és megvilágítást kapott. Mivel késésben voltunk Kyau and Albert-ék fellépéséről, sietve a MAINSTAGE felé vettük az irányt és a tömegen való átverekedés után le is táboroztunk bal elől, hasonló jó pozícióban, mint tavaly. Hát bizony, baromira sajnálom, hogy ennyire elhúzódott az esti indulás és a csapat összegyűjtése, mert hatalmasat zenélt megint a német duó, eszem a kefét rendesen, hogy lemaradtunk az elejéről. A "Walk Down"-ra és a "Beautiful Day"-re viszont már 1000-el pörgött a gépezetünk, hogy aztán következő dj-ként egy frenetikus intro után Ferry "Fucking" Corsten teljesen padlóra fektessen, majd elrepítsen minket a mennybe. Hát, ennek a csókának a 1,5 órájára tényleg nem találok szavakat, a legkirályabb uplifting a javából. Igazából azért mentünk, hogy ilyeneket átéljünk, de hogy ennyire jó lesz azt szerintem senki sem gondolta volna. Ferry egy Isten, egy Király, egy Császár, ez a szett megy "becsomagolva" a vitrinbe, annyira tökéletes. "Into the Dark"-os nyitás (juhéééj, ezt vártam a legjobban), majd totális "utaztatás", a végén pedig "Out of Blue" és "Gouryella". Whháááááááááááááá!!!!! Utoljára 1,5 éve Johan Gielen-től hallottam ilyen kimagasló zenélést, tényleg lehetetlen szavakba önteni mekkora élmény volt ezt ott átélni. Tavaly Ferry adta az év legnagyobb tombolását ("Breakfast - Sunlight @ Balatonsound"), ez az "Out of Blue" hasonlóan varázslatos élményt nyújtott, pláne mikor több ezer ember énekelte a dallamot (lásd a lenti videón), azt hiszem roppant nehéz dolga lesz bárkinek is megismételnie ezt a teljesítményt ebben az évben.

1,5 óra tökély után következett egy olyan folytatás Marco V-től, ami a "Nagy Könyvben" szintén egész fejezetet kaphatott. Veretősebbre kapcsoltunk az eddigi szállósabb tranceből, de nagyon bejött, pattogtunk keményen, mint egy nikkelbolha. Többek között "Funkangeda - What The Fuck!", "Oxia - Domino", "Feels like Home" és persze a "False Light", bizony ekkor még úgy éreztük ez lesz a messze legjobb Trance Energy-nk. A hang tényleg valami eszméletlenül brutális minőségben szólt mindenhol, de visualként a majd 60 méteres ledfal és Ferry szettje alatt az "F" betűt formáló tűz sem volt semmi, bár bevallom látványilag azért én nagyobb durranásra számítottam, annak ellenére, hogy például a tavalyi és tavalyelőtti sem sikerült olyan szájtátvamaradósra, amilyet ilyenkor azért mégis elvár az ember egy ekkora bulitól. Igaz, T.E. sose a fénytechnikájáról volt híres, hiába használnak fel baromi sok kütyüt, de együtt a nagy fényarzenált sose vetik be egyszerre vagy ha ha igen, akkor se hosszú ideig.

Na, de vissza a fellépőkhöz. Szóval remek kezdés és fellegekben való táncolás után 2-kor aztán egyszercsak következett a fekete leves, Tiestó lépett a pultba... Nem tudom, hogy azért mert az előtte lévőek tették-e túl magasra a mércét vagy mert esetleg ekkorra jött ki az előző napok mászkálásának a fáradtsága, de a bandánkból nem jött be senkinek a mester játéka. A belépő intrója tökéletes, megaszuper, akár az előzőek és a terem is szépen megtelt a fellépésére természetesen, a legtöbben láthatóan rá voltak kíváncsiak. Jó helyen is maradtunk, nagyon nyomor sem volt, na de ez a szett... Hát, én nem tartozom a Tijs-et fikázók táborába, sőt kifejezetten csípem, egész eddig nem is csalódtam benne soha, azonban ez a 2,5 óra valóban büntetés volt számunkra. Unalmas, egyhangú, kalapálás végig mégha néha saját számokkal ill. egy "Airwave"-vel (na jó, ez azért ütött rendesen, lásd a lenti videón) vagy egy remek "Modjado - Kaktus" remix-szel meg is spékelte. Mindezek ellénére egy idő után láthatóan kezdett mindenki hangulata "leülni" nálunk, az időközben páran kintragadtak visszajutása a nagy terembe pedig csak vadregénybe illő módon sikerült. Tiestóra annyian akartak bejönni, hogy a szervezők kénytelenek voltak lezárni a bejáratot, persze felgyűlemlett a tömeg és a ki-bejutás elég durva módon működött csak, vagyishogy nem működött egyáltalán. Szerencsére minket nem érintett, hisz bent lötyögtünk rá közben végig, de hát a játszott zenék kicsit odabaszták az addigi mennyei kedvünket. Fél5-kor vége lett a "szenvedésnek", a banda fele bánhatja, hogy hazament, mert utána ismét a tuti muzsikák kapták a főszerepet, egy kis idő múlva a kitartóbb részünk sikeresen fel is vette újból a ritmust. :))

Sander van Doorn következett, aki bár szintén veretett, de ég és föld különbséggel Tijs-hez képest, pár perc alatt rögtön visszatértünk az életbe a katatón állapotból és mivel a tömeg nagy része is elviharzott így elöl immár felhőtlenül bulizhattunk ismét. Mivel más teremben nem igazán jártunk addig az este, fél óra Sander-ezés után Rank1-ra azért csak átnéztünk a HIGH CONTRAST STAGE-re ahol legnagyobb meglepetésünkre az 5 ezres csarnok totál tele volt, pedig már közeledett a buli vége rendesen. Kicsit zavart is egy idő után a "heringeffektus", de olyan zenék csendültek fel amiket vétek lett volna itt hagyni, végig slágerezés ("Airwave", "Till The Sky Falls Down", "Analog Feel"), nagyon kellett ez is pláne a sok zúzás után, itt végre igazi trance-et hallhattunk, hisz mégiscsak ezért jöttünk vagy mi a fene. :) Rank1 6-ig tartott, utána átslisszantunk a közvetlen mellette lévő CLUBSTAGE-re ahol főként a house kapott szerepet, asszem Mike S. jóvoltából és bizony alig bírtunk szabadulni. Nem vagyok oda a house-ért, de ez baromi jól esett, az utolsó tartalékokat mozgosítottuk és fél 7-ig tomboltunk rá, hogy aztán a MAINSTAGE-en Mark Sherry-vel végezzük ki magunkat és a bulit 7-kor. :)) Rengetegen maradtak zárásig, de simán ment a kijutás és a csomagmegőrzőkulcs leadás is, szervezésből ismét jelesre vizsgázott az ID&T. Noha Tiesto miatt nem ütötte az eddigi legjobb, vagyis a 2006-os T.E.-t, de így is feledhetetlen marad az biztos, Ferry Corsten szettje pedig bekerült a "Hall of Fame"-be. ;)

A hazajutás kicsit gázos volt, mivel még vissza kellett vonatozni Hágába, hogy onnan a cuccokat kivéve újból vonatra szálljunk és alvás nélkül elutazzunk Eindhovenig, majd repülővel egyből Budapestig. :))) De persze kemények vagyunk és zokszó nélkül végicsináltuk. :)) Jövőre remélhetőleg ismét PREPARE TO DANCE, már vágjuk a centiket, előtte azonban még visszatérünk ide a Jaarbeurs-ba, hiszen áprilisban ARMIN ONLY!!!! :))))

Az újjáépült Lumixom remekül vizsgázott szerencsére, bár olyan túl sokat nem kattintgattam vele, mint szoktam, most inkább a bulira összpontosítottunk. :) Az elkészült képek megnézhetőek a BULIKÉPEK-nél, pár saját videó és egyben az egész  sorozat pedig a LETÖLTÉSEK-nél.

Pár videó a Youtube-ról:
Ferry Corsten Intro
Ferry Corsten - Breakfast - Horizone
Ferry Corsten és egy kis Uplifting
Marco V. Intro
Tiesto Intro

Pár profi fotó itt:
PVDPlanet.net
Mellesleg.hu
Poslouchej.net
ID-T.com

Aki pedig kiváncsi az egyes fellépők tracklistájára az a "Tovább" után megnézheti. ;)

22:00 - 23:00 KYAU AND ALBERT (Mainstage)
01. ID
02. Marco DeMark feat. Casey Barnes - Tiny Dancer (Deadmau5 Vocal Mix)
03. Cressida - 6AM (Kyau & Albert Remix)
04. ID
05. Funkangeda - What The Fuck!
06. Marcus Schossow - Swedish Beatballs
07. Marksun & Brian - Saturday
08. Stoneface & Terminal - Pictures (Club Mix)
09. Kyau and Albert - Walk Down
10. U2 - Beautiful Day (Mat zo remix)
Download

23:00 - 00:30 FERRY CORSTEN (Mainstage)
01. Ferry Corsten & Howard Jones - Into The Dark (Ferry Corsten Intro Dub Fix)
02. Seth Hutton feat. Judie Tzuke - Don’t Look Behind You (Mike Shiver’s Catching Sun Mix)
03. Georgia - Ode To ‘99
04. Majai - Phoria (Jorn van Deynhoven Remix)
05. Activa - Remember (Club Mix)
06. Alan M - Famicom (Original Mix)
07. Andre Visior & Kay Stone - Something For Your Mind (Giuseppe Ottaviani Remix)
08. Breakfast - The Horizon
09. Lemon & Einar K - Anticipation
10. System F - Out Of The Blue (Full On Ferry Violin Edit)
11. ID
12. Ferry Corsten - ID
13. Gouryella - Gouryella
Download

00:30 - 02:00 MARCO V. (Mainstage)
01. Richard Durand - Submerge (Twin Mix)
02. Timmy & Tommy - Full Tiltin (Joint Operations Centre Remix)
03. Funkangeda - What The Fuck!
04. Tocadisco - Morumbi
05. Oxia - Lost Memory
06. Signalrunners - Electric Sheep
07. Marc Marberg with Kyau & Albert - Megashira (Original Mix)
08. SL2 - On A Ragga Tip (Klubbheads Remix)
09. ID
10. Oxia - Domino
11. Meck feat. Dino - Feels Like Home (Marco V Remix)
12. Richard Durand - Sweep n’ Repeat
13. Cellec vs. Ersa - Traveller
14. Marco V - False Light
15. Yves Larock - Rise Up (Original Extended Mix)
16. Ronski Speed with Stoneface & Terminal - Soulseeker (Stoneface & Terminal Dub Mix)
17. Pryda - Murani
Download

02:00-04:30 TIESTO (Mainstage)
1. Push - Universal Nation (Original mix)
2. Mojado - Kaktus vs ....-Classic? (Mashup)
3. Signalrunners - Recoil (Mat Zo Remix)
4. First State - Sierra Nevada
5. Arctic Quest - Meltdown (Original mix)
6. ID easy - tech trance
7. ID easy - tech trance
8. Onova - Platitude (Sebastian Brandt Remix)
9. Joop - ID?
10. ID easy - trance
11. Alex Kunnari - Lifter (Original mix)
12. Skunk Anansie - Brazen (Richard Durand Remix)
13. Tiësto - Nyana (2008 edit)
14. Tiësto - Elements of Life
15. Armani & Ghost - Airport Shocked
16. ID easy - trance
17. Lamai - Troubled Soul (Paul Webster Dub)
18. Saltwater - The Legacy (Alphazone remix)
19. Klaus Bedelt - He's a pirate (Tiësto remix)
20. Richard Durand - Ledged up (Original mix)
21. ID easy - Trance
22. Rank 1 - Airwave (Original mix)
23. Utah Saints - Lost Vagueness (2008 Tiesto? edit)
24. ...Something...
25. Nenes & Pascal Feliz - Platinum (Tech mix)
26. Marcel Woods - Advanced

06:00 - 07:00 MARK SHERRY (Main Stage)
01. ID
02. Polymental - Chapter One (Mark Sherry Remix)
03. Terry Ferminal vs. Mark Sherry - Walk Away (Mark Sherry’s Outburst Mix)
04. ID
05. Kay D. Smith & Marc Tall present Passive Resistance - Praiseworthy Tunes (Hoipolloi Mix)
06. Chemical Brothers - Hey Boy Hey Girl (Remix)
07. Planet Perfecto vs. Nenes & Pascal Feliz - Bullet In The Gun vs. Platinum
08. ID
Download

02:00 - 03:30 MARCELL WOODS (High Contrast Stage)
01. Marcel Woods - Lemon Tree
02. Marcel Woods - Beautiful Mind (Beautiful Remix)
03. ID
04. ID
05. Miko - Muzaik (Marcus Schossow Remix)
06. Matt Darey - Animal (Martin Roth Nu-Style Remix)
07. ID
08. Pascal Feliz - Reflect
09. Ronski Speed feat. Sir Adrian vs. Rex Mundi - The Perspective Space (Markus Schulz Mashup Mix)
10. Three Drives - Greece 2000 (Marcel Woods 2008 Mash Up Mix)
11. Marcel Woods - Advanced
12. ID
Download

03:30 - 04:30 ERNESTO VS. BASTIAN (High Contrast Stage)
01. Ernesto vs. Bastian - Thrill
02. Ferry Corsten & Howard Jones - Into The Dark (Ferry Corsten Dub Fix)
03. ID
04. ID
05. Dan Stone - Spinal Chord
06. Ernesto vs. Bastian - Super Jupiter
07. Paul Webster presents JPW - Engaged (Original Mix)
08. Nenes & Pascal Feliz - Platinum
09. ID
10. Claudia Cazacu - Cowgirl (Thr3shold Remix)
11. ID
12. Ernesto vs. Bastian - Dive In Your Love
13. Ernesto vs. Bastian - Thrill
Download

04:30 - 06:00 SANDER VAN DOORN (High Contrast Stage)
01. Sander van Doorn - Pura Vida
02. Ronald van Gelderen - Dirty Rocker (Original Mix)
03. Sander van Doorn - Dozer
Download

01:00 - 02:15 NIC CHAGALL (High Contrast Stage)
01. ID
02. Cosmic Gate feat. Denise Rivera - Body Of Conflict (Club Mix)
03. Nic Changall - Monday Bar
Download

04:45 - 06:00 RANK1 (High Contrast Stage)
01. First State feat. Elliot Johns - Your Own Way (Remix)
02. ID
03. Cliff Coenraad & Thomas Hagenbeek - Filthy Ripper
04. Alex M.O.R.P.H. & Rank 1 - Life Less Ordinary (Rafaël Frost Remix)
05. Cygnus X - Superstring (Rank 1 Remix)
06. Dash Berlin - Till The Sky Falls Down (Remix)
07. Vincent de Moor - Fly Away (Cosmic Gate Remix)
08. Niels van Gogh - Pulverturm
09. Rank 1 - Airwave
10. Cosmic Gate - Analog Feel (Rank 1 Remix)
11. Dubfire - Roadkill
Download

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 54
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818515
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 24, szerda, György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Administrator