(beszámoló) JOHAN GIELEN @ DOPLER, POZSONY (2007.09.29) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2007. október 11, csütörtök - 17:27
A szlovákok már tavaly az Inchebas PvD buliban bizonyították szervezői profizmusukat valamint az elektronikus zene iránti szeretetüket és a mostani bulihelyszínünkön a pozsonyi Club Dopler-ben ismét csak a szívünk kellett megszakadjon látva mennyire, de mennyire le van maradva a magyar trance-társadalom mögöttük. :(( Míg itt több mint 1000-1500 ember tombolt (szó szerint), addig nálunk jó ha 2-300-an összejönnek egy hasonló nagy trancemogul fellépésére. Szomorú... Johan Gielen, akit itthon talán nem is ismernek a real- fanokon kívül, kint Pozsonyban olyan ünneplést, ovációt és vastapsot kapott egész szettje alatt(!!!), amilyet Magyarországon talán Tiesto sem kapott soha. Jó volt ennyi "műértő" között bulizni, ide valóban mindenki a zene miatt jött le, abból pedig bizony megkaptuk amiért mentünk, Johan "2. számú főIstenség" helyretett minket rendesen. :)
 
Vonattal vágtunk neki az útnak, de egyéb okok miatt csak az esti 8 órásival tudtunk menni. 3 órás zötykölődés után végül az alkalmi utastársaink tanácsát megfogadva nem a szlovák Brooklynban (Petzralka), hanem kicsit kijjebb a "dzsungelből", a fő vasútállomáson (Hlavná Stanica) szálltunk le. Időbeli csúszásunk miatt taxira voltunk ráutalva, személy szerint eléggé tartottam tőle, hogy külföldiek révén jól lehúznak majd minket, de egész korrekt áron, 400 koronáért (kb 3000Ft) vittek el a Doplerhez. Mikor megérkeztünk ugyan kicsit megijedtünk, hogy a taxis mégis biztos megvezetett, mivel teljes csönd és egy kihalt klub elé érkeztünk, de aztán rájöttünk, hogy jó helyen vagyunk, csak ez a hátsó bejárat. :)) Pont éjfélre toppantunk be, egyből kaptunk egy kis karperecet a kezünkre, itt ezzel történik a fizetés a bárban. Praktikus, így nem kell az aprópénzzel szórakozni, megrendeled a piát a digitális karperecre pedig megy rögtön a terhelés amit csak kijövetkor kell kicsengetni a pénztárnál. Mérhetetlenül túllépni sem tudod, mert 2000 koronáig (kb 15000Ft) használhatod, így mondjuk ha elhagyod, akkor sem kell inged-gatyád a kiegyenlítésére költened. :) Igazán nagy ötlet, nem is volt számottevő sor szinte sehol a pultoknál.

A Club Dopler egyébként elég impozáns, nem nagy, a célra azonban tökéletesen megfelelő, fénytechnikája és hangrendszere pedig kimondottan jónak mondható. Galéria rész is díszíti, elvileg ideszólt a VIP jegyünk, de sok időt nem töltöttünk fent inkább a plebsszel pörögtünk. Megérkezésünkkor egyből egy "Breakfast - Sunlight" és egy "Suru" majd egy "Andain - Beautifull Things" fogadott a helyi rezidens, DJ Pico jóvoltából, úgyhogy hamar tudatosodott bennünk, ismét egy igazán jó este elé fogunk nézni. :) Bent már ment a csápolás 1000-el, kis italozás után mi is csatlakoztunk a néphez és középen elől vertünk tanyát, pont időben mivel nemsokra rá 1-kor a pultba lépett végülis az, aki miatt ennyit utaztunk: JOHAN GIELEN!!! Kapásból egy "First State feat. Anita Kelsey - Falling"-gal kezdett (imááádom!!), majd "Born Slippy", "Take me Away" és hasonló finomságok. A tömeg tombolt, örjöngött, éljenezett. A szlovákokra tényleg sok mindent lehet mondani, de bulizni azt nagyon tudnak, ráadásul ők legalább nem csak a drogos technóra és a ribanc picsáknak való sznob, "dokkos-stúdiós" progira indulnak be. ;)) Jó érzés volt ennyi trance szerető ember között lenni, icipicit hasonlított az egész a régi Home Club-os TranceandDance partykhoz, de itt a hangulat és a közönség is sokkal-sokkal jobb volt. A szlovák csajok okésak (a cseh csajok  továbbra is az Etalonok), a helyi arcok meglepően barátságosak és vidámak és még azután is azok maradtak, hogy megmondtuk magyarok vagyunk. :)) Hiába, a zene eltörli a határokat. :))
Fél óra után felhúztak egy áttetsző függönyt a színpad elé és erre lézerrel vetítettek rá animációkat, reklámokat. Tényleg baromi jól nézett ki, igaz sokat nem láttunk belőle, mert pont minket borított be az alja. :)) Később táncoslányok is előkerültek, hát bizony, ezen az estén nem rólunk és nem is Johanról, hanem róluk készítettem a legtöbb fotót. :)) Kedvenc belga-hollandunk közben olyan fenségességeket játszott, mint "Magnitude", "Mojado - Kaktus", "Rank1- Breathing", "Tiesto - Lethal Industry", "Svenson & Gielen - Twisted", "Faithless - Insomnia", "Coast 2 Coast feat. Discovery - Home" (na, erre ment rendesen az öngyújtózás), "Tiesto - Adagio For Strings" vagy éppen "U2 - Beautiful Day" (ezt lásd a fenti Youtube videón)!! :)))  Természetesen volt itt is djpultra felállás és közönséggel pacsizás, sőt a szponzorok által osztogatott öngyújtó segítségével még kis romantikát is vitt a nép az estébe. ;)) Gielen 3 órát játszott, zárásként mi más jöhetett volna, mint legkedvesebb zeném: "CHICANE - SALTWATER"!!!! :))) Utána még egy "Three Drives - Greece 2000", majd könnyes búcsú a mestertől ;)), rengeteg autogram kiosztás és szűnni nem akaró vastaps kíséretében!! Hát ismét nem kellett csalódnunk benned Johan, köszönjük!! :)))

2 helyi fiatal következett (Josh vs. Pizz@dox) és az utóbbi évek legjobb levezető szettjét produkálták back2back-ben!! Megmaradt trance-esnek, sok szállással, de azért elég kemény is volt, hogy az ember éberségét és hangulatát fenntartsa. Tökéletes munkát végeztek a srácok, le a kalappal előttük! Fél 6-kor a vonatindulás miatt sajnos le kellett lépnünk, viszont a taxi olcsóbb lett, mert csak 300 koronáért vitt vissza minket az állomásra. :) Hát az expresszünk késett 1 órát így tulajdonképpen feleslegesen rohantunk, nehezen is telt fáradtságunk miatt ez az idő, de hazafelé az úton legalább mehetett a szúszóka 1000-el a vonatkocsiban. :)))

Mindent egybevetve nagyon örülök, hogy sikerült kimennünk, egy nagyszerű klub, egy nagyszerű közönség, és egy még nagyszerűbb Johan Gielen igen parádéssá tette az estét!! :)) Jó hír, hogy elvileg nemsokára hazánkba is visszalátogat, hát már most türelmetlenül várjuk!! :)

A buli szettjei (bizonytalan ideig) innen letölthetőek mp3-ban:
JOHAN GIELEN - LIVE @ DOPLER 29.09.2007
 
A képeim a szokott helyen a BULIKÉPEK-nél, videót csináltam sokat, de a tárhelyem eléggé fogyásban van, így kivételesen a Youtube-ra töltöttem fel őket. Íme:

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 51
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818690
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Administrator