(beszámoló) O.Z.O.R.A. FEST 2007 @ OZORA (08.10-08.12) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2007. augusztus 24, péntek - 15:02

OMG, OMG, OMG!!!! :)))) Nos, én aztán valóban sok fesztiválon, party-n és buliban vettem részt szerte a világban, de ilyen fantasztikus, egyedülálló élményekkel utoljára talán csak az 1999-es Loveparade után távoztam. Mintha egy teljesen más világba csöppentünk volna, a 3 napunkat végig átfedte a békesség, a nyugalom, a szeretet és a zenéből áradó hihetetlen energia. Varázslatos érzés volt, őszintén kívánom, hogy ezt egyszer mindenki élje át személyesen. Talán Woodstock lehetett tényleg ilyen, csak ott szar zenét nyomattak. ;))) Előzőleg nem sokat tudtunk a fesztiválról, csupán annyit, hogy ez az abszolút nonplus-ultra a hazai goás körökben és az 1999-es napfogyatkozásos bulit mindenidők egyik legjobbjának tartották az ottlévők. Ezekután gondoltuk, hogy csalódni nem fogunk, de ilyen élményekre álmainkban sem számítottunk.

O.Z.O.R.A. 2007

Péntek estére érkeztünk Ozorára (Budapesttől kb. 130km), vagyis a várostól nem messze fekvő hatalmas magánterületre. Első ledöbbenésünk a fesztivál óriási kiterjedését meglátva ért minket, de szintén meghökkentő volt, hogy mennyi sátrat láttunk körben mindenhol. Idén kb. 6000 goás bulizott, ami állítólag a tavalyi számnak a triplája. A helyszín egyébként lenyűgöző, egy kanyargó völgyben húzódik az egész, valóban bámulatos panorámát adva a dombokról nézve. Miután kigyönyörködtünk magunkat a tájban gyors sátorverés következett, találtunk egy remek helyet magunknak, később kiderült, hogy ellentétben másokkal mi nagyon jól választottunk.

Este 9 körül bementünk jobban körbenézni, rengeteg stand mindenhol különféle goás kiegészítőkkel, kajás-piás részek, valamint egy hatalmas cirkuszi sátor, ami a Chill Out Stage-et jelentette. A szervezők abszolút minden elismerést megérdemelnek, szinte egy teljes kisvárost építettek ide a semmi közepére a fesztivál idejére. Ezenkívül körhinta, labirintus, gyógyító templom, fesztivál játszótér és mozirész is színesítette a palettát, de a legnagyobbat mégis a Main Stage ütötte. Kinézete egyenesen brutális, mintha egy fantasy játékba vagy éppen a Gyűrűk Ura egyik jelenetébe csöppent volna az ember. Tábortűz, mellette hatalmas fákból kialakított kör, amin belül pedig a főtánctér. A dekoráció mindenhol UV-ben világít, a hangtechnika és a djpult pedig egy színpadon foglalt helyet. A domb tetején újabb látványosság: 2 fákból összerakott hatalmas emberszerű lény táncol, lábaiknál különböző színekben pompázó kristályok. Eszméletlen szép az egész, lepetéztünk a csodálkozástól rendesen. A zene már 1000-el tombolt persze, hamar elkaptuk a fonalat mi is és épp kezdtünk volna teljesen belelendülni, amikor egyszercsak elkezdett esni... No igen, az eső. Végigkísérte a fesztivált sajnos, de mégis olyan különleges feelinget adott az egésznek és olyan egyedülálló közösségösszehozó ereje volt, hogy cseppet sem bánom így utólag a sok sarat és ázást. Bemenekültünk kis idő után az egyik sörsátorba és 10 perc után csatlakoztunk egy nagyobb társasághoz (ezúton is üdvözlet a Goa.hu fórumosoknak!). :) A zene nem sokkal később abbamaradt mivel kezdett elázni a hangcucc és az áramütés veszélye is fennállt. Eközben a bőrig ázott csapat nagyon összejött odabent és a hangulat is igencsak kezdett a tetőfokára emelkedni, a végén már az asztalon lévő dobolás illetve tapsolás adta az ütemet és zene híján erre táncolt a nép egyik fele a sárban. Ritka jó élmény volt. A partyközönségről egyébként csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, egész végig csupa-csupa barátságos emberrel és tüneményes lányokkal találkoztunk. A fesztiválon kb. fele-fele arányban lehettek a magyarok ill. a külföldiek, az emberek irigyelnivaló nyitottsága miatt itt valóban hamar ment az ismerkedés minden nációnak. Külön tetszett, hogy sok kicsi gyerek és család is résztvett a fesztiválon, ja és bátran kijelenthetem, ennyi mosolygós embert sem láttam még soha sehol. Na de, visszatérve a péntekhez. Az eső csak nem akart elállni, egész estére ellátott minket bőséges utánpótlással. :( A zene nem indult már be aznap, de egyáltalán nem unatkoztunk egy percre sem és kb. hajnal 3-ig simán eltöltöttük az időt dumálással, kajálással, sárbantocsogással. :).

Az eső miatt egyébként csak szombat reggel 9-kor folytatódott a buli, csúszott a lineup rendesen. Sajnos néhányan rosszabbul jártak, egy ismerős lány éjjel arra ébredt, hogy 10 cm-es víz van a sátrában. Mire sikerült kicuccolnia a hirtelen jött eső összegyűlt a táborhelyükön és több, mint fél méteres tócsát eredményezett. A kocsik a tanksapkáig vízben álltak, mindenük szarrá ázott. :((( Borzalmas lehet egy ilyet átélni, ő mégis tovább bulizott vasárnapig még ha nem is teljesen felhőtlenül természetesen. Minden elismerés azért neki! Mi megúsztuk az "árvizet", de az ébredés nem ment túl könnyen ;), azonban a reggeli fürdés hamar felfrissített minket. :) A zuhanyzót szalmabálákból rakták össze és bizony sokszor eléggé koedukáltra sikerült, de úgy látszott a csajokat egyáltalán nem zavarta. :))) 

Délután 5 fele már végre tényleg belecsaphattunk a lecsóba, és bár utána este végig lógott az eső lába, de villámláson kívül nem történt nagyobb baj. Bevallom, a goás dj-kből az abszolút basic-eken kívül (Astral Project, Infected Mushroom) nem vagyok túlságosan képben, de most 1-2 névre előzőleg felhívták a figyelmet, hogy mindenképpen érdemes őket meghallgatni. Az egyik ilyen az angol Cosmosis volt. Hát ez a manus, egy goás Johan Gielen. :) Ugyanúgy bohóckodott a pultban, tiszta őrült a pasi, ráadásul a végig a nyakában lógó gitárral állandóan belezenélt a számokba, kurva jó live-ot produkálva így (lásd ezen a videón: KATTINTS IDE). Másik aki nagy hatást tett rám, sőt mondhatom, nekem az ő játéka jött be a legjobban, az a szintén angol Prometheus volt. Jó kis house-os, igazi proggis szettet rakott össze a srác, pattogtam rá, mint egy hülyegyerek. :) Nagyon tetszett a fesztiválban, hogy most zeneileg hallhattam a goának majd az összes műfaját, a kicsit trance-esebbtől egészen a már-már hardcore-ba csapó killerig mindet. Szombat estére eső híjján a tábortűz is tovább bírta és a tömeg is elég tekintélyesre dúzadt. Én sajna hajnal 3-kor kidőltem 8-9 óra folyamatos táncizás után, de mivel másnap még várt ránk a lineup csúszás miatt egy újabb nagyobb zúzás, most nem bántam túlságosan.

"Természetesen" hajnalra megjött a menetrendszerinti eső és vasárnapra már valóban óriási sarat okozott mindenhol. Bizony jó néhány autót úgy kellett kihúzni belőle, mi szerencsére Jeep-pel nyomultunk így igencsak irigyelt dolgunk volt. :)) Mivel völgyben terült el az egész fesztivál, az eső pillanatok alatt folyóvá kerekedett, érdekes látványt nyújtott, ahogy átrobogott a Main Stage-en és a tábortűzön miközben a buli egy percre sem állt le. :)) Azt hittem sokan hazamennek majd délután, de rengetegen maradtak, az eső sem tántoríthatta el az embereket a fesztivál egyik legnagyobb ágyújának, az angol Hallucinogen-nek a fellépéséről. Ő este 6-kor kezdett a djpultban, ekkor már 1,5 napja folyamatosan dübörgött megállás nélkül a zene és mindenki megpróbálta még mozgósítani utolsó tartalékait. Mi nagyon belejöttünk a végére, azt hiszem további 1 hétig is elpörögtem volna akár, annyira felvettem a ritmust, sőt, alkohol sem kellett hozzá. Este 8-kor fejeződött be a Main Stage-en a buli, azonban a Chill Out sátorban folytatódott a fesztivál lágy, chill-es dallamokkal, amik végül átcsaptak reggelig tartó goázásba, hogy az emberek végleg ki tudják adni magukból az összes megmaradt energiájukat!! :) Vasárnap este 10-kor elindultunk haza, így is tovább maradtunk mint eredetileg terveztük, de bizony simán el lettem volna még szívem szerint a végéig, úgy megszerettem ittlenni. A lábam szó szerint széttáncoltam, többet járt ezalatt a 3 nap alatt, mint a tavalyi Loveparade-os hétvégén, pedig azért ott is igencsak használatba lett véve. Annyi pluszt kaptunk ettől a fesztiváltól és annyira nagyszerű érzés volt, hogy itt valóban teljesen ki lehetett kapcsolni a külvilágot, hogy mikor hazaértünk napokig csak elveszetten kóvályogtunk nagy ürességet érezve belül és mindkettőnk fejében csak az járt, mielőbb vissza kell jutnunk erre a totálisan másik bolygóra! Már most számoljuk a napokat a következő évi O.Z.O.R.A.-ig, ez valóban egy sorsfordító hétvége volt!! Ugyanabban az időpontban van mindig, mint a Sziget, de cseppet sem bánom, hogy így annak nagy része majd mindenbizonnyal kimarad jövőre, hiszen ez mindenidők legjobb hazai fesztiválja kétségtelenül!! 2008-ban pedig végignyomjuk az elejétől az tutti!!! :))

O.Z.O.R.A. FESTIVAL, see you next year!! Ja, és köszönjük!! :)) 

Az eddigi legeslegjobban sikerült fotóim a  BULIKÉPEK-nél, egyben az egész pedig a LETÖLTÉSEK-nél leszedhető. Ugyanitt van egy 4 perces videóegyvelegem a buliról, ami mondanom sem kell, szintén kötelező!! ;)

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 59
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818520
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 24, szerda, György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Administrator