(beszámoló) ÁLOMHÉTVÉGE 1.0 @ BÉCS & SIÓFOK (06.29-07.01) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2007. július 11, szerda - 18:58
Atyaaaaaaaaég, hát ez a hétvége bizony igen frankóra sikerült! :))) Talán a tavalyi Loveparade-os 4 nap volt ilyen hasonlóan mozgalmas. Na jó, azért az még mindig messze AZ ETALON. ;) Már az előzetesek alapján tudtuk (péntek Tijs@Bécs, szombat Euphonic Night@Siófok), hogy sokat nem fogunk valószínűleg pihenni, ez be is jött természetesen. :) Péntek délután vágtunk neki álomhétvégénk első állomásának, Bécsnek. Már szinte törzsvendégeknek számítunk az osztrák fővárosban, hiszen 1 hét alatt másodjára utaztunk ide bulizni, ezúttal egy Tiesto - Elements of Life koncertre. A budapesti nagyon jól sikerült, úgyhogy ide is el kellett jönni mindenképpen, no meg a banda egy része úgyis lemaradt a feléről bizonyos okok miatt. :)

A helyszín egy Bécshez közeli, gyönyörű üvegkupolás, piramiskinézetű komplexum a Pyramid volt. Tényleg sok helyen jártam már, de ez messze az egyik leggyönyörűbb. Teljesen átlátszó, így a reggeli fény simán átjut egyedien különleges megvilágítást adva a helynek. Belül pálmafák, zöld növényzet, tisztára mintha egy állatkerti növényházban lenne az ember. Igaz, néha így is éreztük magunkat a tömegtől és a melegtől. :)) A bejutás nem ment zökkenőmentesen, mondhatni jegymizéria miatt majdnem kintragadtam, de aztán csak jött egy  "jótündér" és megoldotta a problémát. :)) "Természetesen" Jes elejéről így ismét lemaradtam, valahogy csak nem akarja a Jóisten, hogy az "As the Rush Comes"-ot élőben hallhassam. :( Azért nagyrészét sikerült az isteni performanszának hallani, legalább a "One Moon Circling" megvolt. :) Ekkora már viszonylag nagy tömeg lett bent, mi egész jó helyen, közepesen elől vertünk tábort. A pia kérdés hamar megoldótt, mivel a pultban csak vodkát és sört árultak. :O Semmi egyéb rövid, úgyhogy maradt a már bennünklévő, bejutás előtt felhörpíntett whisky-kóla mennyiség, igaz utólag megnézve a képeket kiderült, hogy ez is bőven elégnek bizonyult. :) Azért ez a pia dolog rohadt idegesítő, már tavaly Green Room-on is igen kiakasztott! Az osztrákok tényleg nem isznak Jégert vagy whiskyt, bazz??? :(( Jes-t itt is egy vászonra kivetített 3D-s Tiesto követte, természetesen a sok lámának ugyanolyan "orgazmust" jelentett, mint az itthoniaknak a Symában. :) Aztán Tiesto bácsi is megjelent nemsokára a pultban és kezdetét vette a show. Igazából a látványelemekben szinte teljesen megegyezett az itthonival, volt hatalmas kivetítő, füstgép, tüzijáték és görögtűz, egyedül a konfettiesővel adott kicsivel több pluszt az egész.

Majdnem a szett elején egyből egy "Souther Sun" (nálunk ugye ezzel zárt), majd egyszercsak felcsendül A DAL, így csupa nagybetükkel. :)) TIESTO FEAT. JULIE THOMPSON - SOMEWHERE INSIDE!!!!!!! Sikerült felvenni belőle 5 perc videót (LETÖLTÉSEK-nél leszedhető), visszafelé a kocsiban azt hallgattam egyfolytában. :) Akárhányszor megnézem csak a hideg futkos a hátamon, ez a nő úgy tud énekelni élőben, hogy hihetetleeeeeeen! Imádlak Julieeeee! :) Na, miután megvolt az est legvártabb pontja, átváltottunk felszabadult, bulizós formátumba. :) Jöttek a nagyzenék és az újabb liveact-ek sorban, "Anthem" (igeeeeeen!!), "In the Dark", "Everything", aztán a Tiesto slágerekből álló óra többek közt a "Dance 4 Life", a "Traffic", a "Flight 643", a "Love Comes Again" és a "Lethal Industry" szerzeményekkel. Sajnos a zúzás itt sem maradt ki, de míg a budapestin egész végig tomboltam rá, valahogy most nem sikerült annyira lázba hoznia, kissé monotonnak találtam, és bizony egy idő után kezdtem kipukkadni. Fáradtság miatt a végéig nem tudtam maradni és megnézni milyen a Pyramid napfényben, de így is nagy élmény volt azért a buli, bár azt be kell vallani, hogy a pesti zeneileg jobban bejött. Megjegyezendő, hogy Tijs-en látszott valami nincs rendben vele, hiányzott a felszabadultsága, folyamatos mosolygása és a buli végén a fülhallgatóját sem dobta ki. Hiába, nem lehet mindig jó napja az embernek. :) Kifele menet még benéztem a kisterembe, ahol proggi/techno szólt és régi ismerősünk, MC Spot osztotta az "észt". :) Nem is maradtam sokáig. :)

Végül az emberekről pár szót. Az elején az ilyenkor megszokott tömegnyomor feeling, de szerencsére a bunkó, suttyó osztrákokból most nem láttunk annyit, mint múlt héten a Donauinselfest-en. Az első sorokban szinte csak magyarok voltak, akik igazán buliztak azokon jól látszott, hogy biztos hazánkfiai/lányai, az osztrákok inkább csak unottan lötyögtek. Egyébként a 7000 emberből több százan(!!) lehettünk magyarok. Reggel 5-kor sikerült az indulás hazafelé, de a határnál bizony belecsúsztunk egy román vendégmunkásinvázióba. Várakoznunk kellett sokat, így szépen lekéstük a Győrből Siófokra induló vonatot, úgyhogy inkább Budapestig visszamentünk, majd a reggel 8 órakkor induló IC-vel egyből irányt nyomtunk a Balcsinak. Szép kerülő. :)

Tiesto @ Pyramid 2007.06.29
(photo by Mellesleg)

Kevesebb, mint 2 óra alatt leértünk, addigra a már Siófokon lévő csapat foglalt szállást Balatonszéplakon. Még gyors bevásárlás a boltban, nézelődés (főleg ki a fejünkből), pepecselés, de aztán délután 1-kor végre ledölhettünk egy kis pihire, hiszen este várt még ránk egy másik hatalmas banzáj a Palace-ban: Euphonic Night with Kyau & Albert, Stoneface & Terminal és Ronski Speed. :)) Mesés egy lineup, bazze. :))

Estére közben ismét bővültünk, úgyhogy 9-en vágtunk neki az igen jónak ígérkező bulinak. Azt sejtettem, hogy jó lesz, de bevallom ilyen remek éjszakára azért még én sem számítottam. Mikor leértünk kicsit megijedtünk, mert igencsak szállingóztak az emberek, de aztán a végére pont megfelelő lett a partylétszám szerencsére. Szégyen gyalázat, de nem tudom, hogy ki kezdett (Marc Marberg vagy Sonorous??) belőle mondjuk nem hallottunk sokat, mert még nézelődtünk és melegítettünk a Garden részben. Mire aztán visszanéztünk már Ronski Speed tolta a lemezeket és bizony a belső rész közben megtelt. Mázlinkra sikerült egy remek helyet találni jobb elől, közvetlenül a dj pult mellett. Itt nem volt tömegnyomor és mászkálás sem, úgyhogy végig zavartalanul tudtuk ropni. A DJ-k is errefelé közlekedtek el is kaptuk őket néha egy-két fotóra. :)))

Ronski nagyon belecsapott: "Prodigy - Smack my Bitch Up", "Fatboy Slim - Right Here Right Now", "Tiesto - Lethal Industry". Nagyot zenélt a csóka, bizony meghozta a hangulatot rendesen. Apropó hangulat. El kell mondjam, az utóbbi évek egyik legjobb partyközönsége jött össze, főleg a Trancetream fórumosok és a németek vegyese, de most ez utóbbiakra sem lehetett panasz, hamar átvették az eufónikus hangulatot ők is. Ronskit Kyau and Alberték követték, akik hasonlóan emlékezeteset produkáltak, mint tavaly Budapest Parádé után a Blade-ben. Hát, mikor Albert élőben énekelte a mikrofonban a "Walk down"-t az valóban eszméletlen nagyot ütött. Élvezték a srácok látszott rajtuk, parádéztak is rendesen. Volt még: "Always a Fool""Megashira""Needs to Feel", "Ferry Corsten - Beautiful", "Super Nature""Anthem"  valamint a természetesen kihagyhatatlan "Are you Fine" is. Tökéletes szett, nagy-nagy respect nekik! Aztán ha eddig még nem voltunk teljesen készen, akkor Stoneface & Terminal-ék végleg azzá tettek mindannyiunkat, slágerezés végig a legjavából: "Nu NRG - Falling", "Sonic Empire", "Life less ordinary", "Another you, Another me", "Jump The Next Train" és "Moonlight partyyyyyyyyy" is!!! Whááááááá!!! :)))) Ahoz képest, hogy alig aludtunk egy átbulizott éjszaka után, bírtuk egész sokáig a strapát, mondjuk ilyen zenékre még holtan is hajnalig pörögnék. :) Fél 6 után azért végleg feladtam, vagyis inkább a lábam, hát bizony alig sikerült rávennem, hogy vigyen vissza a Hotelig. :)) Zeneileg abszolút 10 pont a buli, valóban Eufónikus este volt, és közönségileg is csak jót mondhatok!! Arminéknak fel van adva a lecke augusztusra, ezt kemény lesz überelniük!!! 

Euphonic Night @ Palace 2007.06.30
(photo by Mellesleg)

Vasárnapra megjött a kánikula így estig a Balcsiban tespedtünk, ez feltette az amúgy is nagyszerű hétvégre a koronát. Jáááj, de jó volt!! :)) A Balaton egyébként érezhetően feljavult, olcsó szállások, megfizethető éttermek és udvarias kiszolgálás mindenhol, valóban csak pozitívak az eddigi tapasztalatok. Ez a javulás mondjuk kimondottan jól jön most, hiszen az idei nyár nekem úgyis főleg a "magyar tengerről" szól. :)

Összességében messze az év legjobb hétvégéje, messze az év legjobb hazai bulijával és partyközönségével!! ÓÓhh, ha minden hétvége ilyen lehetne!!! :) Álomhétvége 2.0 pedig augusztusban!!! :)))

Képek a BULIKÉPEK-nél, videók és a teljes fotósorozat egyben pedig a LETÖLTÉSEK-nél. További fotók pedig itt:

Tiesto @ Bécs:
Programmagazin.hu
Soundhead.hu

Euphonic Night @ Siófok:
Programmagazin.hu
Soundhead.hu

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 37
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818243
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 20, szombat, Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Administrator