(beszámoló) TIESTO IN CONCERT @ SYMA (2007.05.26) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2007. május 31, csütörtök - 23:06

Na, ez is megvolt. :)) Az eddigi hazai Tiesto megabulik szervezésileg és közönségileg mindig az "alja" kategóriát súrolták, de az előjelek tényleg azt sejtették, hogy most remélhetőleg végre egy valóban faszán, profin megszervezett partyt kapunk. Nos, ha voltak is bőven hiányosságok, azért mégiscsak pozitív előrelépések történtek a korábbiakhoz képest. Szerencsére idén nem tört Magyarországra a "Tiesto-láz", kevesebben is voltunk a vártnál, bizony nem telt meg Syma Csarnok. Valószínűleg a "nagysikerű", tavalyi lehúzós Arénás buli is közrejátszott abban, hogy visszafogottabb volt az érdeklődés, ott fűt-fát ígértek a szervezők, aztán a remek zene ellenére valami borzalmas horror buli keveredett belőle. Mondjuk abszolút nem bántuk, hogy bőven el lehetett férni, a heringes partykat mindig is utáltuk. :)
Az este kísértetiesen hasonlított a tavalyi bécsi Green Room-os Tiesto partyra, ami olyannyira szarul indult, hogy majdnem hazajöttünk, aztán mégis az év egyik legjobbja lett belőle. Most kora délután direkt elmentem a karszalagokért, hogy este ne kelljen már sorbanállni a Symánál. Ez gyorsan is ment szerencsére, de aztán később mégis borult minden. Jó magyar szokás szerint mindenki egyszerre érkezett és hiába volt már meg a karszalagunk, a tömeg miatt nem tudtunk bemenni előbb csak egy jó félórás sorbanállás után. :(( Ennek következtében le is maradtunk Jes elejéről, akit pedig talán a legjobban vártam az egész este. :(( Ráadásul nem volt kóla a Fórum Vip-es emelvényünkön, az emberek álltak mint egy f@sz, pedig Jes végig olyan hangon énekelt és ráadásul olyan számokat, hogy hihetetlen. Bizony e sok negatív dolog miatt elég szar kedvvel indult a buli. Szerencsére a "búfelejtő" whisky-redbull és az időközben csak összeverbuválódott társaságunk azért meghozta a jókedvet. Találtunk egy jó kis helyet baloldalt elől úgy féltávon, és bár ott is dög meleg volt, de simán el lehetett legalább férni, sőt, kimondottan szellősen táncikálhattunk. Jes 45 perces élő előadása (isteni ez a nőő) után egy 3D-s Tiestó animáció tolta a zenét. Mondanom sem kell, hogy a sok divatmajomnak mennyire tetszett, szerintem ha így megy végig a buli ezeknek az is mindegy lett volna. :)
Éjfél után lépett a pultba Tijs bácsi és kezdetét vette a több, mint 5 órás tömény gyönyör. Ritkán történik ilyen, de bizony nem volt a szettben semmilyen üresjárat, végig is tomboltuk megállás nélkül az egészet. A WC borzalom volt, ráadásul mindössze 2 db-ot kapott az 6-7000 ember, úgyhogy más módot kerestünk a szükségletek elvégzéséhez. ;) Az elején kimondottan béna fénytechnika uralkodott, de az idő elteltével ahogy fokozódott a hangulat és a show, egyre több lámpa, led, lézer és tűzijáték kapcsolódott be, tényleg impozánsra sikeredett a visual a végére. A hang teljesen perfekt, tökéletesen tisztán és megfelelő hangerővel bömbölt mindenhol. A zenék pedig, whááááá! Sorban jöttek a nagyszerű muzsikák: "Touch Me", "Carry me Away", "King of My Castle". Ráadásul aztán az est második legnagyobbat ütő száma, az egyik örök kedvencem is felcsendült egyszercsak: "CHICANE - SALTWATER"!! Leírhatatlan jó érzés ezt buliban hallani, de az alábbi videón is jól látszik nem csak nekem jött be ennyire. :)

Jes-nek, BT-nek, Christian Burns-nek és Julie Thompson-nak hála néhány nagy ballada is megszólalt élő vokálos kísérettel! Na, ezek a fellépések vitték azt est prímjét, ilyen Magyarországon eddig még kevés volt sajna! Amit Julie Thompson kisasszony alakított az fergetegesen parádés volt, eszméletlen jó hangja van ennek a csajnak. A legelső feljövetelekor előadott száma szerintem magasan az év zenéje eddig és egyben nálam a buli csúcspontja, leesett az álam bizony miközben hallgattam. Sajna még nincs a dalról semmi bővebb infó, így a címe se, de azt hiszem ebben az évben most már ennek a hivatalos megjelenését várom a legjobban. A többi énekes előtt is le a kalappal, alaposan feldobták az amúgy is végig kimagaslóan jó koncertet. Sok ilyet akarok még, éljen a vokál trance!!!! :)
Volt egy hosszabb rész amiben a mester által remixelt ill. maga készítette zenék csendültek fel egy csokorban, ezek a rongyosra hallgatott számok is baromira bejöttek most. "Love comes Again", "Silence", "Olympic Flame", "Suburban Train", "Lethal Industry", "Dance 4 Life", "Traffic", "Adagio for Strings", "Flight 643", stb, stb. Majd közvetlenül utánuk hirtelen következett a másik csúcspont nálam: "JOOP - FUTURE"!!! Mikor felcsendült, hát bizony visszahozta a csodálatos Trance Energy-s emlékeket. A körítés is kicsit hasonlóra sikerült: füstgép, lézerek, lángcsóvák és rengeteg tomboló ember, ugyanúgy mint kint. Nagyon gyorsan elszállt a buli, ilyen számok mellett repül az idő rendesen. :) Fél 6-kor Tijs elköszönt, már-már mi is elindultunk haza, de aztán csak visszatért egy utolsó búcsúdallal: "OAKENFOLD - SOUTHER SUN"!! Ennél jobb zárás talán nem is lehetett volna, ez a szám is örök kedvenc!!
Összességében végre egy jól megszervezett hazai megabuli, bár még messze nem olyan, mint kint a hollandoknál vagy akár a cseheknél, de feljövőben vagyunk! A zene meg minden negatív dologért kárpótolt, 6,5 órás mennyország túrát kaptunk! A közönséget nem jellemezném, szerencsére sikerült függetleníteni magunkat tőlük, mi ismét beleadtunk mindent!! :) Sajna a fényképezőm kicsit megsínylette az estét, most 6 hetes szervízkörútra ment, ami így nyár előtt roppant bosszantó. :( Ezért készült csupán csak ennyi fotó, mikor igazán belelendült a party a kicsike már az igazak álmát aludta az övtáskámban... :((
Nyugodtam mondhatom mindenkinél pozitív csalódás a buli, úgyhogy erősen gondolkodunk talán ki kellene nézni Bécsbe is. :) Ott azért csak más a közeg és a szervezésben sem lesz semmi gikszer ebben biztos vagyok. Na, majd meglátjuk! :)

Tiesto @ Syma 2007.05.26
(photo by Mellesleg)

Képeim a BULIKÉPEK-nél, a teljes sorozat egyben pedig a LETÖLTÉSEK-nél már megtalálható!!
További fotók itt találhatóak:
http://www.programmagazin.hu/image.php?mediaid=4709
http://www.soundhead.hu/portal/index.php?option=com_zoom&Itemid=33&catid=736

 
< Előző   Következő >
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 15
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818654
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Administrator