---HÍREK\BLOG\BESZÁMOLÓK---
(beszámoló) CLASSIC PARTY @ BEFORE CLUB (2009.02.14) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. február 18, szerda - 20:32
Éljenek a Klasszikusok!! :)) Bár ez a szombati classic-party Pélyi Barna szavaival élve "most nem jött át" annyira, de legalább tényleg sok-sok régi remek felvételre ugrálhattunk a "Sonic Empire"-en át a "Meet Her At The Loveparade"-ig, felcsendült a '90-es évek elektonikus zenei életének színe-java. :)) A Before Club (ex-Catch) nem rossz, a piáarak barátaik, a közönség se volt gáz bár szinte csak mi ismertük fel az első taktusokból a balladákat, viszont a hang kicsit (nagyon) szarul szólt. A képek megint überbrutálok lettek, hát elég szarul néz ki az összesen a csapat :)), ezért csak pár viszonylag publikusabb következzék lentebb. :)) A kisebb szétcsúszás ellenére legközelebb is itt lesz a helyünk, ilyen zenéket máshol már sajnos úgysem hallhat itthon az ember... A Partypeople.hu képei pedig ---> ITT!!

            
            
            
            
            

 
(zeneajánló) LOVE STORY + NESSUN DORMA PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. február 13, péntek - 18:53
NADIA ALI is back!!! :)) Ó Istenem, ennek a 28 éves pakisztáni-amerikai csajnak annyira kurva jó hangja van, hogy nem is értem miért kellett rá megint ennyit várni. Szerencsére nemrég visszatért a "Crash and Burn" című új single-jével, viszont az igazi nagy durranás az az utána kijövő "Love Story" száma, ami most a hónap egyik legnagyobb kedvence nálam. A hivatalos videóklipp kifejezetten kafa, Nadia valami brutálisan gyönyörű benne, de ez az origi verzió sajnos messze nem szól olyan jól, az Andy Moor remixes mérföldekkel veri. Az IIO formációból anno már sokan megismerhették Nadia tehetségét, bár bevallom az az együttes sose volt nagy kedvencem, én inkább az Arminnal közösen készített Who is Watching-nál szerettem bele, de akkor nagyon. Nyáron Balaton Sound-on el is dobtam az agyam, amikor DJ Observer mellé fellépett a színpadra egy szintén keleties beütéső leányzó, mert legalább fél óráig abban a hitben voltam a távolság és a pia miatt, hogy az Ő!! :))) Gondoltam egy élő "Who is watching"-on majd biztos bepisilek, de aztán kiderült, hogy rendesen összekevertem Silvi Pearl-el, aki viszont egy élő "Toca's Miracle"-vel engesztelte ki a csalódásomat helyette, lásd ITT. :))) Feketepont Nadia-nak amiért a honlapját évek óta le sem szarja, azonban a Myspace-jén legalább megtudható egy-két infó róla. Hamarosan megjelenik első szoló-albuma, hát én tuti nagy rajongója leszek! :) "This is the beginning of this love story, OF THIS LOVE STORY..." (L) (L) (L)

Másik ajánló az angol Megasztárhoz (angol neve: Britain's got Talent) kapcsolódó. Érdekes módon egy operákat éneklő rendkívül szimpatikus, hétköznapi srác nyerte meg azt a versenyt, de a videókat látva a hangja alapján abszolút megérdemelten. A döntőben előadott performanszából és egy kis elektronikus rásegítésből készült belőle egy jó kis trancemix, amit a Trancemaster 6004-es válogatás albumon hallottam először és amit utána egyből különleges bánásmódban részesítettem. :) Sajnos a szerzőjéről (Lacrima) nem sok infót tudok, a lényeg, hogy: uplifting keverve egy kis operával = szenzációs koktél!! :)) Nessun Dorma a szám címe, hát Pavarotti (RIP) és Bocelli is megirigyelhetné, amilyen tisztaságú és erejű hangot passzíroz ki magából az angol csákó. Több komment felesleges, tessék meghallgatni ITT!! :)

Lentebb meg jöjjék egy újabb összefoglaló videó tavalyról, életem egyik legeslegjobb koncertjéről, amit a 2003-as lengyel Creamfields óta vártam újra: CHICANE LIVE!!! Első sor, Dopler, szlovák csajok, "Saltwater" és 1,5 órás zenei orgazmus, na ezt se felejtjük el sose az tuti!!! :)) Képek még mindig a BULIKÉPEK-nél, a LETÖLTÉSEK-nél pedig leszedhető és végig megnézhető milyen volt mindenidők legjobb zenéje a "SALTWATER" élőben! :))

 
(filmajánló) MÁSOK ÉLETE + LET THE RIGHT ONE IN PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. január 30, péntek - 20:44
Következzék 2 alkotás ajánlója a "kötelező-látni" kategóriából, de aki könnyed, szórakoztató esti filmprogramokra vágyik, az ne őket válassza, mert csalódni fog. ;) Mindkettő abszolút művészfilm, éppen ezért egy bizonyos ráhangolódás kell a végigülésükhöz, az erre a műfajra jellemző stílusjegyek mind-mind megtalálhatóak bennük, úgy, mint a lassan folyó események, a drámai végkifejlet, vagy éppen a vége utáni napokig tartó töprengés a nézőben. :)

Kezdjük a 2006 és 2008 között számtalan díjat, többek között Oscar-t (2007, legjobb külföldi film) is nyert a MÁSOK ÉLETÉ-vel. A történetben az 1984-es NDK-ban járunk, a kommunista rendszerhez vakon hű Gerd Wiesler Stasi-ügynököt saját kérésére megbízzák azzal, hogy kémkedjen a nyugati elhajlással gyanúsított Georg Dreymann színházi író és élettársa, az ünnepelt színésznő, Christa-Maria Sielandra után. Wiesler a mások életét figyelve hamarosan ráébred saját élete kisszerűségére és elkezd szimpatizálni a megfigyeltekkel...
A film remek korrajzot ad az akkori rezsimről, végre nemcsak a kommunizmus már unalomig feldolgozott "jó oldalait" és "jóléteit" láthatjuk viszont, amikre a sok itthoni komcsi is a mai napig hivatkozik ;), hanem azt is, hogy a diktatúra mit tesz az emberekkel és hogyan képes a nép felett szinte Istenként uralkodni és élet-halál uraként működni. Jól látszik az is, hogy mások kukkolása, kihallgatása, életének minden rezdülésének követése miként tudja pillanatok alatt függővé tenni a figyelőket, ahogy azt a mai "Big Brother"-eken nevelkedett generáció (like me) is biztos jól tudja. ;)) Megrázó és egyben gyönyörű is az egész alkotás, melyben végig érezhető a német precizitás és a kimagasló színészi teljesítmények sora. A Stasi-ügynököt alakító Ulrich Mühe sajnos időközben eltávozott az élők sorából, pedig az ő rezzenéstelenül pazar alakítása külön kiemelést érdemel. A véletlenek szerepe nagyon érdekes a filmben és az a statisztika is, ami elhangzik benne, miszerint az NDK-t öngyilkosságokban csak egy ország, Magyarország előzte meg abban az időszakban... A Mások Élete több, mint 2 órás, kicsit talán lassan indul be, viszont éppen ezért jól kidolgozott is a sztori, a végén pedig az emberben felmerül, ami a jó filmek után kell, hogy felmerüljön: de kár, hogy vége...

A másik kiválasztott a szintén rengeteg díjjal büszkélkedő LET THE RIGHT ONE IN ("Engedj Be!") is hasonló kategória, csak talán még lassabban folyó cselekmény folyammal, azonban annál inkább érzelmesebb és izgalmasabb alapsztorival. Romantikus horror a műfaja, bár egyáltalán nem ez a legjobb szó rá, mert közel sem annyira véres és borzongató, nem is ez a fő célja. Az időpont ismét a '80-as évek közepe, a főszerepben egy stockholmi 12 éves fiú áll, aki barátságba kerül az új szomszéd lánnyal, akiről kiderül, hogy valójában vámpír. Az Ő kapcsolatukról, a korai felnőtté válásról, az első szerelemről és a vámpírok misztikus világáról szól művészies stílusban ez a teljesen svéd produkció, így szerencsére nem a Hollywood-i hülye sémákat követi. Különösen tetszett, hogy a régi, íratlan "vámpírszabályok" (pl: a napfény ártó hatása) mellett olyanok is megjelennek benne, amik a mostanában az új vérszívós filmeknél sajnos feledésbe merülnek. Ilyen az, hogy egy vámpír addig nem léphet be egy halandó házába/szobájába, amíg az meg nem engedi neki vagy például hogy a macskák igazi ősellenségekként utálják őket.
Összességében egy rendkívül magávalragadó és meghatóan kedves kis történet igazi érzelmekkel, a gyerekszínészek olyat teljesítenek benne, hogy valóban le a kalappal, akárcsak a művet John Ajvide Lindqvist hasonló című bestsellere alapján adoptáló Tomas Alfredson rendezői munkássága és a fantasztikus operátori beállításokért illetve látásmódért felelős Hoyte van Hoytema szeme előtt. Az utóbbi évek egyik legszebb filmje. Ennyi... :))

Végül jöjjön egy harmadik ajánló is mindenidők legjobb fantáziavilágából, természetesen a STAR WARS-ból. :) És hogyan passzol ez most ide a másik kettő mellé? Tulajdonképpen sehogy. :) De annyira jól sikerült animációs megfilmesítése lett Eddie Izzard angol komikus monológjának, hogy muszáj belinkelni. :) Mindig is érdekeltek olyan beteges dolgok, hogy hogyan jártak WC-re a klónkatonák, hogy Jabba palotájában milyen "csúnya" dolgok történhettek esténként a táncoslányokkal ;) vagy éppen milyen lehetett a Halálcsillagon a menza?! Nos, legalább ez utóbbira végre megtudhatjuk a választ, lásd a lenti videón!! ;)) MAY THE FORCE BE WITH YOU!!!

 
(beszámoló) DJ RUSH'S B-DAY @ STUDIO (2009.01.17) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2009. január 20, kedd - 18:28
As the RUSH comes... ;)) Uhh, hát ez ultradurva este volt, már jó régen nem voltam ilyen zúzda buliban, bár most tényleg rohadt jól esett és minden előzetes negatívabb várakozásom ellenére baromi jól sült el. Pedig a hardtechnó abszolút nem a kedvenceim egyike, egyszerűen felfoghatatlan, hogy egy ilyen stílus miért az egyik legnépszerűbb itthon, na jó, ha csak picit is körbenézünk a közönség sorai között, akkor erre egyértelműen adja magát a válasz, ennyi ekikatonát és nyámnyogó pokemont sehol sem látni együtt. ;) Szomorú, de ez van, itthon úgy látszik ez kell a népnek...

            
            

A helyszín az ex-Events Hall-os Studio volt, ahol hálistennek utoljára kb. 2 éve jártam, nagyon nem az én világom az ottani légkör. Fél éjfélre értünk be, legnagyobb meglepetésünkre már majdnem teltház dübörgött a küzdőtéren, pedig pesti szokás szerint az emberek többsége ilyenkor általában még csak készülődni szokott. A VIP-ben foglaltunk helyet, ami rendesen emelte az est fényét, lehet, hogy lent az izzadó, csámcsogó tömeg között nem éreztük volna olyan jól magunkat. ;) Igaz, néha ránkszóltak, hogy ne ugráljunk annyira, mert a VIP-ben ez nem szokás, de hát Magyarországon nem is vártunk mást, pfff!! :(( Viszont Itt fent kényelmesen elfértünk, a WC és a pia is megvolt gyorsan, a hangerőre se panaszkodhattunk és üldögölni is tudtunk ha kedvünk szottyant hozzá, a legnagyobb csúcs azonban mégis az volt, hogy a dj pult csupán karnyújtásnyira helyezkedett tőlünk, a dj-kel és az este ünnepeltjével kedvünkre beszélgethettünk, fotózkodhattunk bármikor. Hát igen, az est feka, amcsi ünnepeltje DJ RUSH itthon hatalmas népszerűségnek örvend, az már más kérdés hogy milyen körökben ;), de az vitathatatlan, hogy mindenkivel rendkívül közvetlen és barátságos a csákó, ja és még táncolni is tud. :)

            
            

Zeneileg végig Rush-os veretés az elejétől a végéig a szettje, megkaptuk tőle a legjobban várt és természetesen kihagyhatatlan "Get On Up"-t míg cserében Ő egy szülinapi tortával, egy igazán remek hangulatú szülinapi bulival és a kb. 4ezer főnyi közönség által énekelt "Happy Birthday dear Rushie!"-val lett gazdagabb (lásd ITT). :) Sajnos az előtte és utána következő dj-k nekem nagyon ismeretlenek így szégyenszemre nemtom ki játszott, a stílus mindenesetre később sem változott, maradt a kemény, ipari hardtechnó zárásig. Pár szám megmaradt azért bennem, a többi bevallom számomra valahogy teljesen ugyanolyannak tűnt, de ez valószínűleg ismét csak az én zenei szegénységem bizonyítéka. ;))) Ilyen brutál stílusban még sose hallottam ezeket az örökzöldeket, viszont őszintén mondom, baromira bejöttek : "Tiesto - Lethal Industry", "Tiesto - Adagio For Strings", "Prodigy - No Good", "Armand van Helden - Funk Phenomena", "Cypress Hill - Jump Around", "Andrea Bocceli - Time to Say Goodbye". :)))) Atyaééég, whááááá mindegyik! :) Háát, a végére nagyon belelendültem, igaz ha picit leültem volna, akkor tutti kidöglök, mondjuk másnap meg is éreztem ezt az egész estés tombolást, majdnem akkora izomlázzal szenvedtem otthon, mint legutóbb a 2 napos, folyamatosan ugrálós Nature One után. :)) Mindenesetre jól esett a buli, kell ez is néha a szervezetnek, bár most köszönöm, legalább 1 évig tuti elég volt a hardtechnóból. :)) Rush-nak mégegyszer nagy pacsit és Boldog Szülinapot, remek este volt, köszönjük!! :)

            
            
            

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok: 55 - 108 / 166
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 22
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 818228
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2024. 4. 20, szombat, Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Administrator