---HÍREK\BLOG\BESZÁMOLÓK---
(blog) MINDENIDŐK LEGNAGYOBB ZENEI KEDVENCEI PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. január 16, szerda - 16:06

Mindenidők legjobb bulijainak összesítése mellett régóta akartam egy olyan listát is, ami a legkedvesebb zeneszámaimat gyűjti össze, de hát ez se tűnt könnyebb feladatnak elsőre, mert annyi, de annyi számomra kedveset hallottam életem során, hogy baromi nehéz kiválasztani a TOP5-öt belőlük. Hosszú töprengés után aztán csak sikerült, és így utólag belátva nem is volt olyan nehéz ügy, teljesen magától értetődő, egyértelmű eredmény született. Kezdjük a végéről:


5. PRODIGY - NO GOOD (START THE DANCE)
(kiadás dátuma: 1994)
Videója ITT. Hát igen, azok a csodás 90-es évek! :) Atyaég, hogy erre mennyit tomboltunk, kétségtelenül a legeslegkirályabb dance zene a világtörténelemben. Anno sokáig próbáltam a VHS videó előtt a szalagot vagy 100-szor is visszatekerve úgy megtanulni a táncot, ahogy a svájci sapkás csóka csinálja a klipp végén, de aztán végül csak a hátúszó és a gyorsúszó kézmozdulatokat sikerült elsajátítani. :)) 5 csillagos szám, a mai napig ugrálásban török ki rá bárhol bármikor. :))


4. ARMIN VAN BUUREN Feat. JUSTINE SUISSA - BURNED WITH DESIRE

(kiadás dátuma: 2003)
Videója ITT. Armin király ezzel írta be magát örökre a kedvenceim közé, gyönyörű vokál és gyönyörű dallam végig, nagy-nagy vágyam teljesülne ha egyszer (mondjuk éppen pont az áprilisi Armin Only-n) végre élőben is sikerülne meghallanom, az eddigi fellépésein amin ott voltam sajnos valahogy mindig mellőzte!!!


3. DA HOOL - MEET HER AT THE LOVEPARADE

(kiadás dátuma: 1996)
Videója ITT. LOVEPARADE. A bulik bulja és a világ legszebb szava számomra. 1999-es alkotás, de azóta is akárhányszor felcsendülnek valahol ezek a dallamtaktusok, mindig Berlint, a Siegesshaule-t és az angyalkás szobrot juttatja eszembe. "MUSIC IS THE KEY", "LOVE RULES", "LOVE IS BACK"!! Ej, még minimum 4 év újabb berlini Loveparade nélkül, bazz....


2. DUNE - CAN'T STOP RAVING

(kiadás dátuma: 1995)
Videója lentebb. Vele kezdődött minden... Életem egyik legjobb bulija volt az 1996-os Budaörsi Repülőteres West Techno Festival és életem egyik legnagyobb flash-je is ott ért, mikor ezt a számot lenyomták "élőben" Verenáék. Whááááááá!! :) Libabőrösen, teljes eufóriában ugráltam végig, igazán ekkor dőlt el sorsom, hogy nekem bizony az elektronikus zene rendeltetett örökre. :) Az Ally Mcbeal sorozatban Ally dilinyós pszichológusa találta ki, hogy a pacienseknek keresniük kellett egy életindulót, amit a rossz napokkor magukban vagy éppen hangosan eldúdolva az egyből jobb kedvre deríti őket. Hát, nekem a "Can't Stop Raving" az életindulóm, valóban mindig felvidulok tőle és még a szövege (ITT) is teljesen passzol rám. ;)) Maga a videóklipp szintén szép emlékeket hoz elő, teljesen oda voltam érte, ahogy Verena (az énekescsaj) ritmusra dobálja benne a haját, Oliver ruháiért (különösen azért az UFÓ-fejes polóért, amit egy másik klippben hordott) pedig szó szerint megőrültem, évekig kerestem hasonlót, de itthon akkor még lehetetlenség lehetett ilyet beszerezni.


1. CHICANE - SALTWATER

(kiadás dátuma: 1999)
Videója ITT. Ez az a szám, amit ha egymás után 200-szor kellene is meghallgatnom naponta, akkor sem tudnám soha megunni. Magasan a "Saltwater" mindenidők legjobb trance zenéje és egyben a legnagyobb kedvencem, 2003-ban a lengyel Creamfields-en felejthetetlen volt átélni Chicane totál(!!!) élő koncertjét, amin persze ez is megszólalt. 3 dolog van a képzeletbeli listámon, amit szeretnék még elérni az életben és aztán történhet velem bármi, boldogan halnék meg: Egy Foci VB-re való kijutás, egy Jennával való közös fotó és a "Saltwater" szövegének megtanulása (lásd ITT). ;)) Hát akármennyire is úgy látszik, nem az utolsó tűnik a legkönnyebb feladatnak. ;)) Van olyan hatalmas örökzöld, mint a "Cafe del Mar" vagy a "Grecee 2000", de bulikban eddig valamiért sajna mégis kevésszer csendült fel, viszont amikor mégis akkor mindig magasan az est fénypontja lett.
THIS IS THE WORLD'S NUMBER ONE TUNE OF EVER!!!! ;)

 
2007-ES ÖSSZEFOGLALÓ II. - ÉVES BULILISTA PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. január 10, csütörtök - 18:01

Bevallom, nem gondoltam volna, hogy a 2006-os fantasztikus év után a 2007 is hasonlóan kimagasló és eseménydús lesz, pedig hát legnagyobb örömömre bizony így lett. Az utóbbi 2 év messze életem 2 legjobb éve volt és azért ugyan a legboldogabb címet nem kapja meg (hisz olyan gondtalan happy már úgyse lehet sajnos, mint 20-25 éve), de annyi jó dolog történt velem most is, hogy még mindig szinte el sem hiszem. Rekordszámú külföldi túra, mennyei zenék sokasága, a világ legeslegjobb baráti társasága(i) és többek között egy varázslatos, pörgős nyár színesítette a palettát. Lehet, valóban igaz a mondás, miszerint 30-on felül kezdődik az élet!! :)) A 2008 már másról fog szólni ez kétségtelen, de hát tényleg ideje magasabb szintre lépni és új célokat kitűzni! ;) Ettől függetlenül a "véremet" nem tagadhatom meg és azért néhányszor egész biztos odacsapunk idén is a parketteken! ;) Na, akkor egy kis összegzés a 2007-es nagyobb bulikról, partykról:

12.31 Szilveszter @ Budavári Labirintus
01.06 Crazy Cafe, majd reggae buli a Szódában :)
01.13 Trance Factory @ Blue Monkey
01.19-21 Bélapátfalvai kirándulás
02.10 Trance Factory @ Blue Monkey
03.01-04 Trance Energy @ Hollandia
03.10 Menno de Jong @ Blade Club
03.24 Crazy Cafe, majd Trance Factory @ Underground Club
03.31 Yahel @ Dokk Club
04.07 Macskafogó Music Pub
04.13 Amazing City @ Prága
04.21 Crazy Cafe kivánságműsorral ;)
04.28 Hyperspace @ Syma Csarnok
04.29-05.01 Szülinapi buláj @ Édenkert Panzió, Siófok
05.01 Majális Battán
05.04 Szülinapi buli az M2-ben
05.12 Stoneface & Terminal @ Olof Palme ház
05.19 Goa @ Garancsi tó
05.26 Tiesto in Concert @ Syma Csarnok
06.08-10 MIT 2007 @ Szolnok
06.16 Víg Kalmáros sörözés, majd Holdudvar
06.23 Donauinselfest @ Bécs
06.28-07.01 Tiesto @ Bécs, majd Euphonic Night @ Siófok
06.07 Garden party @ Dunaharaszti
07.13-15 Balatonsound Fesztivál @ Zamárdi
07.21 Balatoni fürdőzés, majd Siófok - Újpest focimeccs @ Siófok
07.28-08.04 Vizitúra @ Felső-Tisza
08.09 Chemical Brothers @ Sziget
08.10 -12 O.Z.O.R.A. Fesztivál
08.17-20 Palace+Flört+Palace hétvége @ Siófok
08.25 Badacsony, majd este Bónusz Parádé @ Syma Csarnok
09.01 Szüret Battán
09.08 Bombay Saalem étterem, majd Gödör
09.14 Paul van Dyk @ Prága
09.15 Paul van Dyk @ Syma Csarnok
09.29 Johan Gielen @ Pozsony
10.07 Crazy Cafe, majd Oldman's
10.19 Gwen Stefani @ Sport Aréna
10.22 Mayday @ Syma Csarnok
10.31 Közgáz Pinceklub
11.02 Transmission IV. @ Prága
12.08 Paul Oakenfold @ Bécs
12.22 MOL-os évzáró Battán
12.31 Menno de Jong @ Csónakház

Nos, a 2006-os bő 40-es buliszámot sikerült megtartani most is. :)) Jaaaj, de csodás év volt... :)

 
A HÓNAP KEDVENCE: TEGAN & SARA - BACK IN YOUR HEAD PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. január 06, vasárnap - 19:46

Hát igen, a jó öreg Tijs ismét rendesen összekapta magát. Ugyan már november közepe óta tolja a bulikban ezt a számot, de én csak nemrég hallottam először a heti rendszerességgel jelentkező rádióműsorában a Club Life-ban. Óriási a zene, egyből megfogott a vokál, ami a két kanadai énekes ikerlánynak köszönhető. Tegan és Sara az előadópáros, az ősszel megjelent 5. albumukon, a "The Con"-on található a track eredetiben (lásd ITT), de szerintem össze sem mérhető ezzel az igazán ütős lenti Tiestós remix-szel!! Nálam ez most a hónap kedvence, csúcsszuper na! :)

TEGAN & SARA - BACK IN YOUR HEAD (TIESTO REMIX)

 
(beszámoló) MENNO DE JONG @ CSÓNAKHÁZ (2007.12.31) PDF Nyomtatás Email
Írta: Breki   
2008. január 06, vasárnap - 18:55

Szilveszterkor eddig valahogy mindig kimaradt a trance, szerencsére Menno de Jong-nak hála ez most másként alakult és az amúgy is igazán nagyszerű 2007-es évet így valóban méltón búcsúztathattuk egy remek helyszínen, a legjobb társaság körében, a legjobb zenékre!! A buli a Római parti Csónakház mulatóban volt, és azt kell mondjam nagyon bevált, igen jó választásnak bizonyult a szervezők részéről, a barátságos kiszolgálószemélyzet és a korrekt árak mellett a megfelelő méretű tánctér valamint az emeleti, kis szusszanásra, dumálásra kiválóan alkalmas ülőhelyes galéria miatt is csak dícséret illeti a helyet. A TranceTream Fórumosok adták a közönség zömét, és bár 300-nál nem voltunk többen, de egyáltalán nem bántuk, mert így igazán családias, barátias hangulatúra sikeredett ez a Szilveszter. Az estét sajnos beárnyékolja kicsit, hogy a Lumix drágaságom nem bírt megint a gravitációval és hajnal 1 körül megadta magát, úgyhogy az eddig eltérőektől viszonylag kevés fotó jött most össze. Zeneileg azt kell mondjam rendben volt a buli, de volt már jobb is, nekem Menno márciusi szettje valahogy jobban bejött. Ugyan megszólaltak olyan finomságok, mint a "Till the Sky Falls Down", a "Big Sky" vagy éppen a "Body of Conflict", de az igazán nagy jelenlegi kedvenceimet nem hallottam. Azért végigugráltam így is a 4 órás szettjét természetesen, másnap lett ám izomlázam rendesen. :)) A legnagyobbat a "Chicane - Don't Give Up"-ra tomboltam, de a "Joop - Future"-t (2007-es Trance Energy himnusz) se bírtam ki egy helyben persze, igaz, ezeket már nem Menno tolta. Fél 7-ig, azaz majdnem zárásig nyomtuk a zúzást, aztán levezetésképpen a kis hóesésben szépen hazagyalogoltunk az északi összekötő vasúti hídon. :)) Jól kezdődött tehát az év, reméljük a folytatás is hasonló lesz!! TRANCE FOREVER!!!!! :)))

Fotók a BULIKÉPEK-nél, videó pedig a LETÖLTÉSEK-nél!

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Találatok: 109 - 162 / 242
     
 
Főmenü
Főoldal
---BLOG---
---BULIKÉPEK---
Breki's Youtube channel
Letöltések
Régi partyoldalunk
Netradio show-k
Kedvenc Linkek
Vendégkönyv
Keresés
Kontakt
Látogatók
Mai látogatók száma: 58
ÖSSZES LÁTOGATÓ: 530939
Kedvenc Rádiók

Copyright vEsti24
Névnap
Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
Legújabb letölthetőségek
DJ Shah @ Dopler, Pozsony 2009.05.09
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Paul van Dyk @ Prága 2008.09.20
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Ozora Fest 2008 @ Ozora (08.06-08.10)
(PARTY ÉS BULIVIDEÓK)

Administrator