Transmission 3 @ T-mobile Arena, Prague (2006.11.25) (200 kép)
PRAGUE, CZECH REPUBLIC (Lineup: Ruby, Markus Schulz, ATB, Blank & Jones, M.I.K.E)

- VISSZA A BULIKÉPEKHEZ -

Már korán elkezdtük szervezni az utat, de a kezdeti lelkesedés sokaknál alábbhagyott sajnos. Ám 6-an mégis bevállaltuk az 1200km-es oda-visszautat, mondjuk mikor kiderült a lineup, nem volt kérdés, hogy jövünk, még akár dupláját is elkocsikáztuk volna. Aztán még így is minden várakozásunkat felülmúlta a buli.
Szombat 10 körül indultunk Budapestről 4-en, míg 2-en már pénteken nekivágtak a távnak és egy nagyobb prágai kiruccanásnak. Az út hamar és jó hangulatban telt, Blank and Jones muzsikákra alapoztunk. 6 órás kocsikázás után délután 4-re értünk a szállásra, majdnem egyből odataláltunk, csak egy kicsit sikerült eltévedni. :) A szállást a netről rendeltük, kicsit tartottunk, hogy biztos tök másként fog kinézni, de teljesen rendben volt szerencsére. A recepciós pasi elég fura egy manus (magyarul: tapló), de később már szinte csak barátságos, jófej csehekkel találkoztunk. Még gyorsan behúztunk a városba egy villámvárosnézésre, sajna kevés időnk volt, így sok minden kimaradt, de a híres, bábus órát megtaláltuk azért. :) Még egy vacsi és sörözés azért belefért, igen barátságos és olcsó helyet sikerült kifognunk. Kajcsi után 1 órás pihi-szuszi, hogy az esti partyt bírjuk zárásig.

9 után indultunk neki T-mobile Arénának , szerencsére a szállást jó helyre foglaltuk, így fél órás utazás után pont ott tett le minket a villamos. Bejutás 2 perc alatt kb, a fotómasinát is beengedték, ruhatár szintén 2 perc. Olyan apróságokra is figyeltek a szervezők, mint programfüzet osztás a bejáratnál, ezért szintén plusz piros pont nekik. Bent a küzdőtéren eközben már nagyban ment a buli, legnagyobb meglepetésünkre 10-kor már majdnem ¾-ed ház volt. Eszméletlen jó hang és fénytechnika mindenhol, rengeteg büfé, rengeteg toalett, ráadásul a lelátó rész is nyitva a leülni kívánóknak. Hát biz tátva maradt a szánk rendesen, nagyon-nagyon magas színvonalú, profi bulit hoztak össze a csehek. Csomó zöld és színes lézer fokozta a hangulatot a színpadról irányítva a tömeg és egy nagyobb tükörgömb felé, oldalt pedig tuti kis táncoslánykák rázták magukat végig. Az egész party, az összes felvezetőintró és a dekoráció egy konkrét sztori köré épült, miszerint idegen, zenei motívumokat vettek a Földi antennák és űrhajósaink elindulnak kideríteni a forrását, így találkoznak egy idegen civilizációval. Tényleg nem spóroltak ki semmit, minden létező arzenált bevetettek a csehek, hogy emlékezetes este legyen. (Nem úgy, mint általában sajnos itthon, ahol kispórolnak mindent, csak hogy nagyobb pénzt tudjanak lehúzni, de ezt most inkább hagyjuk)

DJ Ruby zenéjére kezdődött a bemelegítés és bizony meg kell mondjam igen jót zenélt a srác, pedig én aztán nem nagyon vagyok oda a warmup-okért. Teljesen rendben volt, alaposan meghozta a hangulatunkat ez a máltai ficsúr, ahogy kell. (Nem úgy, mint mondjuk Kühl a Symában vagy Pete Brooks a Greenroomban, de ezt is hagyjuk) Közben az egész olcsónak számító büfékből tömtük magunkba a whisky-kólákat, úgyhogy a zene és pia hatására hamar felvettük a ritmust. A csehek egyébként teljesen jó partyarcok, a csajok gyönyörűek, igaz ezt már 2003-ban Creamfields-en is tapasztaltam. Ráadásul, szerencsére az itthon általános kopasz, kigyúrt majom kinézet itt egyáltalán nem jellemző. A táncstílusuk viszont kicsit érdekes, ugráltak, pattogtak össze-vissza, mint a nikkelbolha, jó pár piát sikerült így fellökniük. :) Az Arénában egyébként kb. 8000-en lehettünk, ez egy hokistadion amúgy, és valamivel kisebb, mint a mi Sportarénánk. Na, de vissza a zenére. A tökéletes felvezető után, egy nagy kedvenc következett 11-kor: MARKUS SCHULZ !! Hatalmas ováció természetesen, és valami olyan elképesztően jól megcsinált, vizuális felvezetőintró a kivetítőre, amilyet eddig csak Sensation-ön és Trance Energy-n láttam. Hiába, ilyen kis apróságok is mennyit tudnak dobni egy bulin. Markus egyből belecsapott természetesen, hozta a tőle megszokott színvonalat. Hatalmasat fejlődött ebben az évben, mind a 3 alkalommal (Trance Energy, Palace és most) teljesen szétszedett minket ez az örült! A zenék is hasonlóan őrült jók: „Take me Away” , „Any Better Or” és természetesen az év legjobb száma, amire mindig őrületeseket tomboltunk, a „Without Youuuuu!!” :) Végig pörgős trance, rengeteg szállással, majd ráveretéssel, ahogy csak ő szokta. 2 órát nyomott, 00.45-kor fejezte be. Már most teljesen készen lettünk (jó értelemben) a zenétől és ekkor még hátra volt ATB és Blank&Jones. Whááááá!!! :)) ATB -re már megtelt az Aréna, bizony kellett néha tolakodnunk, hogy legyen rendes helyünk. Ismét egy tuti kis felvezetőintró, majd Andre egyszer csak felbukkan és belecsap a lecsóba. Azt kell mondjam nálam ő volt az est legjobbja, a kezem többet volt a fejem felett, mint lent, ez mindent elárul. Igaz, egy kicsit kommersszel, az „Extasy” -val nyitott, de utána végig szállós trance a javából. Még a „Let U Go” -t is megbocsátottam, mert olyan zenéket adott, mint a „Mr Brightside” , a „ Can't Sleep” , a „What it feels like for a girl” , „Morning Drive” és a „Beleive in Me” . Egyszerűen frenetikus egy szett volt, egyetlen hibája, hogy sem a „Summer Rain” -t és sem a „Sunset Girl” -t nem adta le Andre!! Ejnye-bejnye!!
Fél 3-kor Blank & Jones -ék léptek a pultba, hát már rendesen kivoltunk a 4 órás folyamatos tombolástól, de Jaspára és Pietre azért kíváncsi voltam még nagyon természetesen. André elrepített jó messzire, ők egy kicsit visszahoztak a földre, rá kellett állnom a kicsit keményebb, energy trance-es vonalra, de 1-2 szám után már én is teljes erőből tomboltam újra. Aztán elkezdtek szállósabb zenéket játszani rengeteg kiállással és effektezéssel, hát bazz, csak mosolyogtunk végig a boldogságtól. Nagyon-nagyot zenéltek, a „Mind of Wonderful” pedig újra nagy kedvenc lett nálam. Volt "Nightfly" és „Mr Brightside” is (az este már másodjára ;)) és az est legjobban sikerült videóját is sikerült szerencsére alattuk felvennem (lásd Letöltések -nél), ráadásul pont az egyik legjobb számnál, azóta is borsódzik a hátam ha újranézem. :) 4 után fejezték be Jaspáék, hát tényleg full készen lettünk a sok tombolástól. Kicsit felültünk pihenni a lelátó részre, elég tuti látványt nyújtott onnan a küzdőtér és a többezer ember. M.I.K.E. következett a sorban, pazar, igen látványos belépőt sikerült összehozni neki, hatalmas tűzijáték ment a színpadon az első szám alatt. Nem volt csúnya. ;) M.I.K.E. már inkább proggresszívesebbre vette a figurát, vagy csak mi voltunk túl fáradtak hozzá, de az ő játéka annyira nem fogott meg bennünket. Azért elhallgattuk még miközben bámultuk a tömeget és bizony sajnálkozva kellett megállapítanunk, hogy nálunk ilyen szervezésű buli, ilyen közönséggel sose lesz. :( Érdekes volt, hogy 5 után szinte még mindig full házzal ment a party, de ettől függetlenül igazán kész embert keveset láttunk, tényleg jól bírták a csehek. Nagyon el vagyunk maradva nyugattól ezt tudtuk korábban is, de az idei partytapasztalatok alapján már a cseheken, a szlovákokon és az osztrákokon is jócskán van mit behozni. :((( A fax kivan, hogy ilyen bulikért több száz km-t kell utazni állandóan. :(( Negyed 6 után nagy sajnálattal, de hatalmas élményekkel távoztunk az Arénából. Ez az a buli, amire nem lehet negatívumot említeni: remek szervezés, remek közönség, remek zene, remek helyszín. Az tuti, hogy Transmission 4 -re is jövünk ha lesz!!!

Másnap még sajnos egy 6 órás hazaút várt minket, de senki sem bánta, ez az este az év egyik legjobbja volt, megérte az utazást!


Kattints egy képre, ha szeretnéd nagyban megtekinteni.